Lun vintersalat med reinsdyrskav

6. desember 2018
Lun vintersalat med reinsdyrskav
Lun vintersalat med reinsdyrskav

Julen kan fort bli preget av mye tung julemat. Er du blant de heldige med reinsdyr i fryseren etter årets jakt? Da anbefaler vi en rask og superdeilig, lun vintersalat med reinsdyrskav. Passer perfekt som forrett i et vennelag! Lager du salaten som en koserett kan du beregne oppskriften til to.

  • Kategori: Kos
  • Vanskelighetsgrad: Enkel
  • Tid: 20–40 min 

Lun vintersalat med reinsdyrskav

Ingredienser

  • 250 g reinsdyrskav
  • 2 ss smør til steking
  • 1⁄2 ts salt
  • 1⁄4 ts pepper
  • 1 ss olje til steking
  • 100 g brokkoli
  • 1 stk finhakket grønn chili (uten frø)
  • 50 g mandler
  • 2 stk gulrot i tynne strimler
  • 100 g finstrimlet rødkål
  • 1 pk babyspinat (á 65 g)
  • finrevet skall og saft av 1⁄2 stk appelsin
  • 1 ts eplecidereddik
  • 1⁄4 ts salt
  • 1⁄4 ts pepper

Slik gjør du

  1. Fres halvtint reinsdyrskav i en varm stekepanne med smør til det er gjennomstekt, 2-4 minutter. Krydre med salt og pepper. Legg kjøttet over i en litt stor bolle.
  2. Ha litt olje i stekepannen og fres brokkoli til den er så vidt mør. Ha i chili, mandler og gulrot, fres et minutt til. Ha grønnsakene i bollen.
  3. Tilsett rødkål, babyspinat og finrevet appelsinskall (kun det gule). Klem over appelsinsaft og ha i eplecidereddik. Smak til med salt og pepper.

Anrett den lune salaten i små skåler og server straks – og ny maten og julen!

Kilde: matprat.no