Trådløse modem – Hvilken frekvens fungerer best for deg?

9. mars 2018
Premium Wifi - God trådløsdekning i hele boligen
Med Premium Wifi fra Svorka vil du få god trådløsdekning i hele boligen.

Hva er en frekvens, hvordan fungerer de og hvilke finnes? En frekvens er en del av et større frekvensområde. Trådløst nett eller wifi kjøres i hovedsak på to frekvenser: 2,4Ghz og 5Ghz. Tidligere var 2,4Ghz standard, mens de nye modemene fra Svorka leverer to trådløse nett hjemme hos deg, 2,4Ghz og 5Ghz, slik at du skal få utnyttet signalene best mulig. Velg den frekvensen som fungerer best for deg!

Hvilket frekvensbånd som er det rette for deg er avhengig av faktorer som avstand, objekter mellom deg og modemet, samt naboer og husholdningsapparater.
Velg den som frekvensen som fungerer best for deg.

Hva er bruksforskjellene på de to frekvensene?

  • 2,4Ghz er den frekvensen som brukes av de eldre trådløs teknologiene. Dette er i praksis det tregeste nettet. Fordi signalene på denne frekvensen har den lengste rekkevidden, er denne frekvensen også ekstremt utsatt for støy eller interferens fra andre trådløse nettverk, og trådløst utstyr som bluetooth, babycall eller mikrobølgeovn, for den del.
  • 5Ghz er den frekvensen som brukes av nyere trådløse standarder. Dette er i praksis det nettet som gir den høyeste hastighten. Nyere datamaskiner og dingser støtter og foretrekker 5Ghz- frekvensen fordi det gir bedre ytelse. Fordi signalene på denne frekvensen har kortere rekkevidde, er det gjerne behov for flere trådløse tilgangspunkter for å oppnå full dekning i en bolig.

Test både 2,4 GHz-frekvensen og 5 GHz-frekvensen, for å se hvilken som fungerer best. Modemet ditt er konfigurert med begge disse nettene slik at begge to dukker opp på listen over tilgjengelige nettverk dersom utstyret ditt støtter dette.

To nett – velg frekvens etter hva som fungerer best

De nye modemene fra Svorka leverer to trådløse nett hjemme hos deg. På denne måten skal du kunne utnytte signalene best mulig. Det betyr at modemet ditt sender og mottar signaler både på 2,4 GHz-frekvensen og på 5 GHz-frekvensen.

De to frekvensene har som nevnt litt ulike egenskaper. Vi kan generelt si at 2,4 GHz-båndet har dårligere hastighet, men noe større rekkevidde, mens 5 GHz-båndet har bedre hastighet, men av og til litt dårligere rekkevidde. 

Det er alltid mest trafikk på 2,4 Ghz-frekvensen, og her kan du lettere forstyrres av naboen. På 5 Ghz-frekvensen stoppes signalene lettere av hindringer hjemme, men til gjengjeld når ikke signalene fra naboen deg så lett. Du må med andre ord finne ut hvilket nett som fungerer best hjemme hos deg. Prøv deg frem!

Har du fortsatt spørsmål om hvilken frekvens som er best for deg, eller hvordan du kan forbedre ytelsen på ditt trådløse nettverk? Ta kontakt med oss i Svorka, så vil en av våre hyggelige kundeveiledere hjelpe deg.

Kundeservice

Kilder: Eyenetworks