Velg elektrofag – hold mulighetene åpne

4. februar 2019
Elektrofag
Velg elektrofag - det gir et hav av muligheter.

Elektrofagene gir mange muligheter og en sikker fremtid, og for de som går elektrofag (VG1) er det nå på tide å tenke på hva man ønsker å spesialisere seg i. Etter VG1 kan man nemlig velge mellom elenergifagene, automatiseringsfagene, data- og elektronikkfagene, kulde- og varmepumpefaget eller flytekniske fag. Det er også et alternativ å gå videre på studieforberedende fag.

Muligheter for spesialisering

Under hvert av fagene ligger det nye muligheter for spesialisering, og ønsker du å ha mest mulig valgfrihet kan det være fornuftig å velge linjen elenergi på VG2. Da kan man velge mellom følgende linjer på VG3: vikler- og transformatormontør, tavlemontør, elektriker, energimontør, energioperatør, heismontør, signalmontør, togelektriker og elektroreparatør.

Lærling i Svorka?

Ønsker du å jobbe i lokalområdet i fremtiden kan det være verdt å merke seg at Svorka har spesielt behov for elektrikere, energimontører, energioperatører og elektroreparatører. Etter to år på skolebenken går du ut i jobb som lærling, som i praksis vil si utdannelse med lønn. Man finner selv frem til en bedrift som man ønsker å jobbe i, og sender en søknad. Svorka tar med jevne mellomrom inn lærlinger, og flere av disse ender opp med fast ansettelse etter endt lærlingetid. Vi er stolte av å være en godkjent lærlingebedrift, og kommer til å fortsette å ta inn lærlinger ved behov.

Variert hverdag som energimontør

De fleste lærlinger de siste årene har vært energimontører. Energimontører har viktige samfunnsnyttige oppgaver med å sikre landets energiforsyning. De rykker ut til alle døgnets tider, feilsøker og reparerer linjer når vær og vind gjør områder strømløse. Øvrige hovedoppgaver er montering, vedlikehold, reparasjon og igangsettelse av elektriske anlegg. Vi håper mange ungdommer vil velge elektrofag også i årene som kommer.

Velg en utdanning som gir muligheter lokalt – og velkommen «heimatt».

Les mer om spennende utdanningsveier innen fornybarnæringen her.