Give-away: Vebju – Juletonar frå Nordmøre

15. november 2018
vebju-juletonar-fra-nordmore
Nå kan du bli den heldige vinner av "Vebju - Juletonar fra Nordmøre".

Kunne du tenke deg en jule-CD litt utenom det vanlige? Delta i trekningen hos Svorka, og kanskje er du en av de heldige som mottar CDen «Vebju – juletonar frå Nordmøre», og får litt etterlengtet julestemning med på kjøpet.

Hvordan delta i trekningen?

Svorka trekker ut 10 heldige vinnere blant alle som sender inn ønske om å vinne til kunde@svorka.no. Merk eposten med «Vebju».

En unik CD

Anders Larsen og Henning Sommerro står bak juleplaten «Vebju – Juletonar frå Nordmøre». Albumet inneholder gamle folketoner med kilder tilbake på 1800-tallet i tradisjon fra Surnadal, Stangvik, Todalen, Gjemnes, Tingvoll, Sunndal og Rindal. I tillegg finner vi to nyere melodier komponert av Trygve Brøske og Henning Sommerro. Platen er spilt inn i Stangvik kirke, og du finner flere versjoner på noen av melodiene, hvor mange ikke er i bruk lengre. Alle bilder og illustrasjoner er av Jon Arne Mogstad. Tiger Garté og Bernt Bøe har skrevet hver sin tekst i et omfattende cover.

Anders Larsen: Fiolin

Født i 1978 på Surnadal fødestue, er til daglig ansatt i TrondheimSolistene og Trondheim Symfoniorkester. I tillegg driver han en aktiv freelance-virksomhet med oppdrag på festivaler, events og som studiomusiker. Anders studerte ved Musikkonservatoriet i Trondheim, og ved Barratt-Dues musikkinstitutt i Oslo. Han avla sin solistdiplomeksamen som solist med Kringkastingsorkestert i Alban Bergs fiolinkonsert høstem 2004. Anders spiller på en fiolin bygd i Milano i 1730 av C. A. Testore, eksklusivt utlånt av Lars Løseth.

Henning Sommerro: Orgel, harmonium og flygel

Født i 1952, er komponist, musiker, sanger og professor fra Surnadal. Sommerro ble folkeeie i 1977 da han sammen med gruppen Vårsøg gjorde suksess med viseversjonen av Hans Hyldbakk sitt dikt Vårsøg, på platen med samme navn. Han har også tonesatt salmer av Edvard Hoem, og i 2013 ble han utnevnt til kommandør av St. Olavs Orden av Kong Harald.

Hva betyr «Vebju»?

Vebju er et ord for grener som bøyer seg på grunn av rolig og tung snø. Ordet vebju hører først og fremst hjemme på Nordmøre, men benyttes også i deler av Sør-Trøndelag. Lignende uttrykk finner man også i Romsdalen. Vebju er det klassiske postkortmotivet som gir julestemning langt inn i hjerteroten.

Kilder: trollheimsporten.no og ordoguttrykk.wordpress.com.