Vurderer du å investere i varmestyring? Vi gir deg tipsene

1. oktober 2018
varmestyring peiskos
Heldigvis er det slik at hvis mer enn halvparten av oppvarmingen skjer med strømdrevne varmekilder, er et system for varmestyring en fornuftig investering.

Her til lands er vi mer avhengige av strøm enn i de fleste andre land, og en stor andel av strømforbruket vårt går til oppvarming. Heldigvis er det slik at hvis mer enn halvparten av oppvarmingen skjer med strømdrevne varmekilder, er et system for varmestyring en fornuftig investering. På den måten kan vi bruke mindre energi til oppvarming, og likevel beholde samme komfort og velvære. 

Hvilken type varmestyring passer ditt behov?

Foto: Enova

Boligstørrelse og vaner

Hvor lønnsomt det vil bli å investere i et system for varmestyring avhenger av to sentrale faktorer: boligstørrelse og dine vaner. Dersom du bor i en enebolig vil det eksempelvis være langt mer å spare enn dersom du bor i en leilighet. Det vil også være mer å spare dersom man bor i et trehus kontra et murhus. 

Oppvarmingskilder

Hvilken effekt du vil få av et varmestyringssystem avhenger også av hvilke oppvarmingskilder du benytter. Størst effekt vil du få der det meste av oppvarmingen skjer ved direkte elektrisk oppvarming, selv om det også finnes styringssystemer som kan kontrollere andre oppvarmingskilder enn strøm.

Noen tips til deg som vurderer varmestyring

 • Utgjør elektrisk oppvarming mer enn halvparten av oppvarmingen hjemme hos deg? Da er et varmestyringssystem en fornuftig investering.
 • Velg et styringsanlegg som er enkelt å justere, slik at du lett kan gjøre endringer
 • Be om å få tilsendt informasjon om ulike muligheter for varmestyring fra din elektroinstallatør
 • Be om en uforpliktende befaring for et tilbud som er tilpasset ditt behov
 • Vurder kostnad mot nytte – hvor mye kan jeg spare på sikt?
 • Følg opp innstillinger og temperaturvalg
 • Skifte eldre ovner – det kan ofte lønne seg fremfor å investere i ekstrautstyr på eksisterende ovner

Visste du forresten at vår yteevne og konsentrasjon er på topp når innetemperaturen er ca. 20 grader?

Ta kontakt – vi kan hjelpe deg

Svorka har sammen med 14 andre lokale energi- og nettselskaper, har gått sammen med Deutsche Telekom om å etablere HITCH – et selskap som skal levere smarthusteknologi.

Med HITCH får man full styring over hjemmet sitt, ned til hver smarte minste enhet i huset. Man setter det enkelt opp selv, og kan legge til så mye utstyr man vil. Hitch – smarthusteknologi er for deg som er mer opptatt av hjemmet enn av teknologien. Lys som skrur seg på automatisk, varmeovner som justerer seg ned på natten og kaffe som trakter seg selv. Det er bare fantasien som setter begrensninger for hva du kan bruke Hitch til. Ta kontakt med oss for mer informasjon om smarthus fra Hitch.

 • Spar energi med smart lys- og varmestyring
 • Få beskjed når barna kommer hjem
 • Smart innbruddsikring med lys som styrer seg selv
 • Sett på kaffen fra sengen

Kilder: enova.no og el-co.no