Spam: hvilken eposttjeneste er best til å unngå uønsket epost?

6. mai 2019
shutterstock_262244675
Opplever du høyt press på internett-forbindelsen din?

Det kan være vanskelig å velge eposttjeneste. For mange er det viktig at man ikke sitter igjen med hele innboksen full av søppel. Hvilken tjeneste er best for å unngå spam? Din Side har tidligere sett nærmere på hvilken tjeneste som er mest effektiv mot akkurat dette. De valgte å ha fokus på de to største og mest vanlige tjenestene: Gmail og Outlook.

Gmail vs Outlook – hvem er best til å unngå spam?

En god eposttjeneste kan i mange tilfeller luke bort de største farene, men slett ikke alltid. Det kan dessuten være stor forskjell fra tjeneste til tjeneste – selv mellom de to største webbaserte eposttjenestene.

DinSide valgte å videresende all epost de fikk inn på en epostadresse i et helt døgn, henholdsvis til en Google-konto (Gmail) og en Microsoft-konto (Outlook). Testen viste at Google-kontoen var klart mest effektiv til å luke ut spam.

Totalt ble det videresendt 57 eposter, hvorav 42 kunne kategoriseres som masseutsendt spam. Innboksen til Gmail inneholdt til slutt 18 nye meldinger, noe som betyr at 39 ble luket ut og havnet i Søppelpost-mappen. Blant de 18 var det fortsatt tre som kunne kategoriseres som spam, ingen av dem inneholdt virus eller annen skadevare.

Situasjonen var derimot en helt annen hos Outlook. Der havnet hele 30 meldinger i innboksen, og 24 i søppelpost-mappen. Blant de 30 som ble godkjent, fant man hele 20 som kunne kategoriseres som spam. Flere av dem inneholdt i tillegg skadevare.

Det viste seg i tillegg at begge kontoene fjernet eposter som ikke skulle vært kategorisert som spam, men som burde endt i innboksen.

Konklusjon

Ingen av eposttjenestene var feilfrie, men Gmail gjorde jobben med å sortere spam langt bedre enn Outlook.

Vi opplyser om at denne testen ble gjort i 2014. Du kan lese mer om testen på DinSide.no.

Har du spørsmål rundt eposttjenester kan du ta kontakt med våre hyggelige kundebehandlere på epost: bredband@svorka.no eller tlf. 97 91 22 22.