Tre tips til en kjappere PC

9. april 2019
Tre tips til hvordan du får en kjappere PC.

De fleste har opplevd at en pc blir treg med årene. Det kan ta lang tid å starte den og man blir både svett og irritert. I tillegg dukker det opp alskens «pop-up» sider, mens du venter i lange tider på at en nettside skal lastes og harddisken både knatrer og smeller. Å kjøpe ny pc er kostbart og kanskje ikke det du hadde sett for deg der og da. Fortvil ikke, det er håp. Svorka gir deg tre gode tips til hvordan du får en kjappere pc.

Tre tips til en kjappere PC

Avinstaller programmer du ikke trenger

Dette trikset er ofte svært effektivt, også når du har en helt ny PC mellom hendene. Det er nemlig slik at PC-er ofte selges med en rekke programmer og funksjoner installert, som du neppe har bruk for. Det kan for eksempel være prøveversjoner av sikkerhetsprogrammer som kjører i bakgrunnen og stjeler ressurser, og som forer deg med advarsler om å betale for fullversjoner.

Fjern programmer som bremser oppstarten

Mange programmer lastes inn i bakgrunnen idet du starter PC-en. Det kan være mange årsaker til det, for eksempel at funksjoner skal kunne startes raskere. Det kan også være uhumskheter som kjører i bakgrunnen, som bør deaktiveres tvert. Her er det ofte mye som kan fjernes.

Optimaliser systemdisken

Det høres kanskje skummelt ut, men er i praksis rimelig enkelt å få til. Optimalisering dreier seg enkelt forklart om å sortere data som hører sammen på systemdisken, slik at de kan lastes raskere. Heldigvis har Windows innebygd programvare til dette formålet.

Les mer på Din Side for å få en grundigere forklaring på hver av de tre tipsene.

Har du flere spørsmål angående optimalisering av din PC, ta kontakt med oss i Svorka på epost bredband@svorka.no eller telefon 97 91 22 22.

Kilder: Din Side