Sliter du med trådløshastighet i din bolig?

10. april 2019
Få best mulig hastighet på bredbåndet
Skal du få utnyttet hastigheten og kapasiteten på bredbåndet ditt er det også viktig at dekningen er optimal. Les våre tips om trådløshastighet.

De fleste av oss er i dag avhengige av et godt og stabilt hjemmenettverk med god kapasitet og dekning. I mange boliger kan dette være utfordrende å få til. Svorka gir deg noen gode tips til hvordan du får bedre trådløshastighet på hjemmenettet ditt.

Behovene har endret seg

Vi kobler stadig til flere dingser til trådløsnettet vårt. For 20 år siden hadde de fleste husstander en pc eller to, mens man i dag kobler til et tosifret antall apparater. Ikke nok med det, vi bruker også apparatene samtidig. Dette trenger heller ikke nødvendigvis være telefon, nettbrett, pc osv. I dagens smarthus-verden er etter hvert hele huset oppkoblet mot nettet. Dette stiller helt andre krav til hjemmenettet enn det vi opplevde tidligere. Ikke bare trenger vi stor kapasitet, men også god dekning, noe som i mange tilfeller er utfordrende i større boliger der signal med høy trådløshastighet skal gjennom et utall hindre før det treffer mottaker.

En guide til bedre trådløshastighet

I filmen kan du finne en enkel forklaring på hvilke hensyn som bør ivaretas for å få en god brukeropplevelse og utnyttelse av nettet. Ta deg to minutter og se om du kjenner deg igjen.

Premium Wifi fra Svorka

I en større bolig er det ikke alltid det er nok at man plasserer modemet sentralt for å få utnyttet kapasiteten godt nok. Av og til må man ty til forsterkere for at signalet skal rekke dit man ønsker. Det finnes mange ulike måter å løse dette på, mens vi i Svorka har vi valgt å kalle vår løsning Premium Wifi.

Denne løsningen består av tre enkle, små bokser som du plasserer rundt om i boligen (airties). I de fleste tilfeller vil tre bokser holde til å dekke en bolig opp mot 3-400 kvadratmeter. Disse boksene danner et internt nettverk i huset ditt. Dette betyr at eksempelvis mobiltelefonen din vil koble seg til den boksen som gir best signal når du beveger deg rundt i boligen. Dermed får du god dekning, noe som igjen bidrar til økt hastighet og bedre kapasitet til ulike gjøremål.

Det er også viktig å huske at kvalitet og alder på ditt elektroniske utstyr vil påvirke hvordan brukeropplevelsen og hastigheten oppleves. På eldre utstyr er det naturlig at det er lavere kapasitet og at du ikke får utnyttet hastigheten i samme grad som på nytt utstyr med nyere teknologi.

Premium Wifi kan du lese mer om her.

Spørsmål om trådløshastighet? Ta kontakt med kundeservice10

Ønsker du mer informasjon om hvordan du kan forbedre hastighet, kapasitet og dekning? Ta kontakt med våre hyggelige kundebehandlere på tlf. 97 91 22 22 eller pr. epost bredband@svorka.no. De hjelper deg gjerne med å skreddersy en god løsning for deg og din bolig.

Kilder: Telenor