Teknologien som imponerte oss i 2017

4. januar 2018
shutterstock_435838348
Teknologien er i stadig utvikling. Vi oppsummerer de forventningene vi gikk inn i 2017 med.

Et nytt teknologi-år står for døra og det er på tide å oppsummere det gamle. Hvilke teknologifremskritt var det vi og ekspertene trodde ville imponere oss i 2017, og har det gått slik vi trodde? Fikk vi enda smartere telefoner eller selvkjørende biler slik det ble forventet, og kan et mesh-nettverk være din løsning for god wifi-dekning i hjemmet?

Klarer du å henge med i den teknologiske utviklingen? På samme tid i fjor hadde vi noen forventninger om hva vi trodde ville bli det «nye» i 2017. Men, ble det slik? Vi tar oss tid til å oppsummere. De videre forventningene for 2018 tar vi for oss i en artikkel mot slutten av januar.

Stemmeaktiverte assistenter

Dette var spådd som noe av det heteste som var forventet å komme i 2017. Foreløpig har vi måttet sitte litt på sidelinjen her hjemme når det gjelder smarte høytalere, men ulike produkter er forventet lansert utover nyåret. Disse kan gjøre mye rart, som for eksempel fortelle deg værmeldingen for morgendagen og dempe belysningen din, på forespørsel.

Selvkjørende biler

Det var store forventninger til Tesla Model 3, og at denne skulle ta det norske markedet med storm i 2017. På grunn av produksjonsproblemer har dette uteblitt og de første bilene er nå forventet være leveringsklare i løpet av sommeren 2018, skriver E24. Denne er på sikt tenkt å kunne være helt selvkjørende, uten at eier trenger å være fysisk til stede. Det som har skjedd på den autonome fronten i Norge i løpet av 2017 er blant annet oppstarten til testing av selvkjørende busser. Hva vil 2018 bringe?

Nintendo Switch

På spillfronten ble det også spennende lanseringer. Nintendo Switch som er en portabel spilleplattform har vært en suksess. Denne har en vanlig spillkonsoll du kobler til TV-en, mens du enkelt kan plugge den fra docken og ta den med deg på reise. Fiffige håndkontroller har den også, hvor du enkelt drar ut høyre og venstre på hver sin side hvis du ønsker spille med en venn, mens de kan festes på hver side av skjermen nå du spiller alene.

Apples FaceID

Apple lanserte i 2017 sin første telefon uten skjermkanter, Iphone X. Her gjorde de en helt egen vri enn konkurrentene. I stedet for å ha fingeravtrykksleseren på baksiden av telefonen, valgte Apple og fjerne den helt og i stedet bruke ansiktsgjenkjenning som pålogging. Dette gjøres ved en ny kameraløsning på forsiden som blant annet består av en infrarød projektor. Resultatet er at man låser opp telefonen nesten like raskt som ved fingeravtrykk, og uansett raskt nok til at det ikke blir noen irritasjon.

Mesh-nettverk

Noe av det hotteste i 2017 har vært Mesh-nettverk. Dette har i løpet av 2017 tatt privatmarkedet med storm. Mesh-nettverk har lenge eksistert i bedriftsmarkedet, men bransjen ser at det stilles stadig større krav til god wifi-dekning i hjemmene våre da vi bruker nettet i stadig større grad til flere og ulike gjøremål. Et mesh-nettverk betyr at du plasserer flere mindre bokser (noder), rundt om på strategiske steder i boligen, i stedet for å kun ha en trådløs ruter/modem plassert i nærheten av inntaket/TV-en. For mange har dette tidligere vært tilstrekkelig, men i de fleste tilfeller får du da huller i dekningen og ikke like god hastighet over alt. Med et mesh-nettverk vil dingsene dine automatisk koble seg til den noden som gir best signalstyrke. Har du et større hus kan du bygge ut med flere noder til du er fornøyd.

Vi kommer tilbake med en egen artikkel om meshnettverk på januar. Imens kan du sjekke ut mer om dette på våre hjemmesider Svorka.no/premiumWifi.

Ønsker du mer utfyllende informasjon om teknologiåret 2017 kan du besøke Din Side.

Har du andre spørsmål relatert til noe i artikkelen kan du ta kontakt med våre hyggelige kundebehandlere som gjerne hjelper deg. Telefon 9791222 eller epost bredband@svorka.no

Kilde: Din side