TV-serier i 2017 – Disse bør du få med deg!

15. januar 2017
tv-serier i 2017
Er du klar for å benke deg foran tv-skjermen med nye tv-serier i 2017?

Nytt år betyr nyheter på tv-seriefronten, og 2017 er selvfølgelig ikke noe unntak. Vi har sett nærmere på hvilke tv-serier du og popcornbøtta kan forvente deg i året som kommer. Suksesser som Game of Thrones, Sherlock og Fargo får alle nye sesonger – dette er tv-serier som virkelig har fenget oss de siste årene, og som alle har både intensitet og nerve å bygge videre på. Samtidig tror vi at den norske tv-serien Valkyrien helt sikkert vil fenge det norske folk, for ikke å snakke om Skam som allerede er i ferd med å ta utlandet med storm. Hva man liker å se på TV er veldig individuelt, og valgene skal du selvsagt få ta selv. Vi i Svorka har likevel sett nærmere på hva vi mener er verdt å få med seg av tv-serier i 2017, og gir deg her sju høyaktuelle tips.

 

Svorkas 7 tips til tv-serier i 2017

Twin Peaks – s03

Twin Peaks – en udødelig klassiker gjenoppstår 25 år etter.

Kultserien og agent Cooper er tilbake. Da sesong 2 ble avsluttet i 1991 fikk vi et innblikk 25 år frem i tid. Selvfølgelig venter David Lynch da 25 år i «real time» før neste sesong kommer. Det blir hele 18 episoder når serien er tilbake over to tiår etter forrige sesong. Denne gang er det Showtime som sender serien i USA og det var Showtime-sjef David Nevins som avslørte datoen under Television Critics Association sin presse-event. Han beskrev sesongen slik: 

– Det er den rene heroinversjonen til David Lynch.

Det er fortsatt ikke klart hvem som sender serien her i Norge, men vi bommer nok ikke mye hvis vi sier at sjansen er stor for å få serie-premieren hit, allerede 22. mai.

Taboo

Taboo - en dramaserie på 8 episoder fra 1800-tallets London.
I Taboo får du drama fra London på 1800-tallet.

Denne har vi gledet oss til i hele høst.

Satt til 1814 følger den mørke dramaserien på 8 episoder James Keziah Delany (Tom Hardy), en mann antatt å være død, som returnerer hjem til London for å gjenvinne eierskapet til farens skipsfart-imperium. Noe som ikke gleder alle som trodde han var død. Miniserien kommer fra skaperen av Peaky Blinders, Steven Knight, Hardy og hans far Chips Hardy.

Taboo har premiere på HBO Nordic 7. januar.

Game of Thrones – s07

Game of Thrones har oppnådd formidabel suksess. Nå er det duket for sesong 7.
Er du Game of Thrones-fan? Hold ut – snart er det duket for sesong 7.

Det har for alvor begynt å snøre seg til for våre venner i Westeros nå, og det legges opp til at vi får mange spennende møter i den kommende sesongen. Vi krysser fingrene for at hemmelige familieforbindelser omsider vil komme opp i dagen.

Akkurat på dagen hvor lenge vi må vente på sesongpremieren vites fortsatt ikke. Det eneste som er sagt så langt er at Game of Thrones sesong 7 har premiere på HBO Nordic sommeren 2017.

Vi venter i spenning.

Sherlock – s04

Har du sett fram til en ny sesong av Sherlock? Snart er ventetiden over.
Elementært. Sherlock er tilbake – klar for å løse nye mysterium.

Det er sjeldent at en serie klarer å holde på en så populær stjerneduo som Martin Freeman og Benedict Cumberbatch, i rollene som Watson og Holmes, i så lang tid. Vi er rett og slett ganske så bortskjemte som får lov til å oppleve to så gode skuespillere i to så gode roller.

Sherlock sendes nå på Netflix, etter at de kjøpte rettighetene som NRK tidligere hadde og hadde premiere på Netflix 2. januar.

Skam – s04

Skam - norsk serie som oppnår internasjonal oppmerksomhet. Vi anbefaler den for både unge og voksne.
Skam. En serie som på kort tid har fått et stort publikum på i Norge og utlandet. Nå er en ny sesong like om hjørnet. Foto: NRK

Det store spørsmålet rundt sesong 4 av Skam er:  Hvem handler det om denne gangen?

2016 ga oss et intenst år der mange viktige problemstillinger ble tatt opp. Serien som har tatt unge med storm, og er så viktig at voksne bør kjenne sin besøkelsestid, kommer helt sikkert ikke til å skuffe i den nye sesongen heller. Uansett hvilken rollefigur som får æren av å være hovedrollen i den kommende sesongen, er vi sikre på at vi får nok et spennende år med drama fra ungdomslivet på Hartvig Nissen skole.

Sesongpremieren er forventet til våren.

Fargo – s03

Er du glad i krim? Da kan vi anbefale Fargo.
Fargo – for deg som er glad i god krim.

I to ulike tiår, med to ulike stemninger og med to ulike rollebesetninger har serieskaper Noah Hawley klart å la inspirasjonen fra Coen-brødrenes Fargo-film bli til en fantastisk flott krimserie med egenart og stor fantasirikdom.

Handlingen i sesong 3 skal foregå på 2010-tallet i Minnesota. Og det ser ut som kompliserte familiebånd, sprekkene i den amerikanske drømmen og hjertevarme politifolk igjen inngår i tematikken. På rollelista i den nye sesongen finner vi blant annet Ewan McGregor og David Thewlis.

Det er ikke fastsatt dato for premieren, men sesongen er foreløpig forventet å komme rundt midten av april.

Valkyrien

NRK har gjort det igjen. Skapt norsk seriehistorie med suksessen Valkyrien.
Norsk spenningsserie på sitt aller beste – med en illegal undergrunnsklinikk i hovedrollen. Foto: NRK

Har vi her med en norsk versjon av «Breaking Bad» å gjøre?

Norske «Valkyrien» er en dramathriller hvor blant andre Sven Nordin, Pål Sverre Hagen og Laila Goody har store roller. Den kan beskrives som et lite stykke undergrunnsnorge, hvor en desperat lege og en dommedagsfantast inngår en allianse og etablerer en illegal klinikk dypt under jorden i Oslo sentrum. Legen Ravn prøver å finne en kur til sin døende kone Vilma. Han trenger et under, men nekter å gi opp håpet. Beredskapsmannen Leif forbereder seg på samfunnskollaps. I mellomtiden tilbyr de lyssky pasienter et svært alternativt helsetilbud.

Valkyrien hadde premiere på NRK 1 søndag 1. januar.

Kos deg med nye tv-serier i 2017 du også!

Kilder: VG / Imbd / P3 / NRK