Svorka sponser: Lars Hol Moholdt

8. februar 2019
Lars i EM
Lars Hol Moholdt vant første løp i EM i Tyrkia.

Svorka er som kjent stolt sponsor av Lars Hol Moholdt. Vi har mottatt en hyggelig statusrapport fra Lars, der han forteller om resultater og oppkjøring til EM i Tyrkia som går i disse dager.

Sesongen så langt (02.02.19) – jevnt høyt nivå, men toppløpet mangler

Vi er nå kommet midtvinters og jeg har etter hvert fått mange renn i beltet. Denne sesongen kommer de viktige konkurransene seint, så jeg føler vel egentlig at det har vært sesongoppkjøring nesten fram til nå. Jeg har trent mye og ikke gjort noen spesielle forberedelser til noen av rennene som har vært gått så langt. 9 ski-o-renn og 3 langrenn har det blitt.

Langrenn trener jeg ikke for å gå fort i og resultatene blir deretter, men det er svært verdifull fartstrening for meg. I ski-o-løypa har jeg prestert på et jevnt høyt nivå så langt. Det har resultert i 2 NM-gull og noen norgescupseire. Jeg føler likevel at jeg ikke har fått helt fullklaff i noen løp så langt. Det vet jeg må til om jeg skal kunne vinne noen internasjonale mesterskap. Jeg jobber knallhardt for at fullklaffen skal komme til rett tid og tror jeg er i nærheten nå.

Det har vært veldig gode snøforhold for ski-o i år og jeg må si at de nasjonale konkurransene vi har hatt i år har vært noe av det beste og morsomste jeg har gått i min karriere. Slikt motiverer i treningshverdagen!  Sesongoppkjøringa har gått omtrent som planlagt med unntak av en liten kneskade som satte meg ut et par uker i august. Grepet med å flytte hjem til Rindal føler jeg har gitt meg et løft. Treningsterreng i verdensklasse året rundt er gull verdt!

Nå starter den viktigste delen av sesongen – EM rett rundt hjørnet.

Nå befinner jeg meg på et av mine favorittsteder, Belmeken i Bulgaria. Her er det et treningssenter for alle tenkbare idretter på 2000 m.o.h. Her har jeg tilbrakt mange døgn opp gjennom åra, hovedsakelig på barmark. Nå er det høydetilvenning mot EM som er målet med oppholdet.

EM starter førstkommende onsdag. Det blir et eksotisk mesterskap i et helt nytt ski-o-land. Mesterskapet går langt øst i Tyrkia. Konkurransene skal gå 2100-2300(!!) m.o.h. Til sammenligning er det ikke lov å arrangere verdenscup eller mesterskap i langrenn over 1800 m.o.h. Det blir med andre ord ei spennende utfordring. Jeg har konkurrert på omtrent samme høyde en gang tidligere og det fungerte bra den gangen. Målet er å kjempe om medaljene hver dag jeg stiller til start. Planen er å gå 4 av 5 distanser. 

Selv om det er EM som preger tankene mine nå, er det ingen tvil om at det er VM som er det soleklare hovedmålet denne sesongen. Det er der formtoppen skal prikkes inn og da håper jeg at jeg skal kunne kjempe om gull. VM går i Piteå i Sverige i midten av mars og kommer til å by på helt andre utfordringer enn det vi møter i EM. De store variasjonene fra sted til sted er noe av det jeg liker aller mest med skiorientering.

Moholdt europamester

Lars fikk en strålende start på EM med seier i Tyrkia onsdag (05.02.19). EM i skiorientering fortsetter med sprintstafett torsdag, deretter er det mellomdistanse på fredag – før det blir hviledag lørdag. Mesterskapet avsluttes med langdistanse og stafett søndag – mandag.

Fredag 08. febr. ble det nok en medalje på Lars. Han vant sølvmedalje på mellomdistanse , og står så langt med to medaljer i EM.

I perioden mellom EM og VM er planen å trene hjemme i Rindal. Treninga skal suppleres med konkurranser de fleste helgene.

Tusen takk til alle dere som bidrar til å gi meg muligheten til å realisere mine drømmer. 

Lars Hol Moholdt.

Plasseringer så langt i sesongen, før EM

  • 1. og 2.plass norgescup Sjusjøen
  • NM-gull lang og 1. plass norgescup Nattrudstilen
  • NM-gull mellom og 1. plass norgescup Gåsbu