Strømmens dag markeres 23. januar – Vinn elsykkel!

16. januar 2018
Strømmensdag
Strømmens dag - markeres 23. januar 2018.

Strømmen gir oss lys, varme og opplevelser i hverdagen. Den er både rimelig og utslippsfri, derfor kan vi bruke den med god samvittighet. Visste du for eksempel at det koster fire kroner å lade en mobiltelefon hver dag et helt år? Eller tre kroner å ta en varm dusj? Det er januar, og vi er klare for å feire strømmens dag!

Det er nok ikke tilfeldig at valget av strømmens dag har falt på januar. På denne tiden av året har vi ekstra stor glede av elektrisk lys og varme. Dessuten tilbringer vi mye tid hjemme, omgitt av tekniske hjelpemidler og underholdningsmaskiner som ikke hadde virket uten strøm.

Strømmens dag markeres den 23. januar for fjerde gang i Norge, og setter fokus på viktigheten av strøm i hverdagen. Vi bruker strøm fra vi står opp til vi legger oss og tar det egentlig som en selvfølge å ha lys og varm kaffe på morgenkvisten, for ikke å snakke om en varm dusj. 

Del din #strømglede – vinn elsykkel!

Hva tror du er strømfavorittene til Torbjørn Røe Isaksen og Trine Skei Grande? Det får du vite på Strømmens dags Facebook-side frem mot selve dagen 23. januar. Der og på Instagram kan du også dele bilde av din elektriske favorittdings. Hvis du merker bildet med emneord #strømglede, er du med i konkurransen om en elsykkel og 10 elektriske lystennere. Vinnerne kåres 24. januar.

Les mer om konkurransen på Strømmens dag.

Konkurransen gjennomføres av Energi Norge.

En kopp varm kaffe i vinterkulda? Takk, strømmen.

Utslippsfri energi

– På veien mot et fullelektrisk samfunn er det viktig å øke bevisstheten for strømmens betydning i alle menneskers liv. Dette handler både om komfort i hverdagen og om å velge klimavennlige energiløsninger for fremtiden, sier administrerende direktør Oluf Ulseth i Energi Norge.

Strømmens klare miljøfordel er at den er utslippsfri både når vi transporterer den og bruker den. I Norge er også selve strømproduksjonen utslippsfri, takket være 1500 vannkraftverk over hele landet som leverer 96 prosent av strømmen. I tillegg ser vi en økende produksjon av vind- og solkraft.

Flyene blir elektriske

Den rike tilgangen på strøm, gjør at vi kan elektrifisere mye av det som går på fossil energi i dag. Dette gjelder både veitrafikk, sjøtransport og til og med luftfarten. Nylig lanserte Avinor sitt mål om at all norsk flytrafikk skal være elektrisk innen 2040. Første rutefly skal være i drift allerede i 2025.

Det vil gi både lavere utslipp, mindre støy og rimeligere flybilletter. Snakk om #strømglede!

Kilde: Energi Norge