Svorka

Fordelene med elsykkel

God form er ikke nødvendig

Siden elsykkelen kan gi deg godt med drahjelp, er dette et transportmiddel som også kan benyttes av folk som ikke er i spesielt god form – enten det skyldes sykdom, livsstil eller alder. Den gjør det altså mulig å være i aktivitet uten at det trenger å oppleves som trening.

Ettersom elsykkelen langt på vei vil kunne utjevne fysiske forskjeller, bringer det også inn et sosialt element – det blir enklere for ulike folk og familier å dra på en sykkeltur alle kan ha glede av. Med motorhjelp holder mormor fint følge.

Samtidig er det fullt mulig å få en god treningsøkt på elsykkelen også. De veier nemlig mer enn vanlige sykler, og som regel kan du selv bestemme hvorvidt du ønsker mye eller lite drahjelp fra motoren.

Fremdeles ikke tungt nok? Slå av hele motorverket, og kos deg med slitet.

Farvel til svetting og klesskift

Det er viktig å skille mellom transport og sport. Noen ganger er det nemlig veldig greit å kunne ankomme destinasjonen uten å være svett og sliten.

Hjelpemotoren sørger for at du fint kan bruke sykkelen til jobben eller restaurantbesøket – selv om det er oppoverbakker og motvind – uten å måtte skifte etterpå.

Lavere terskel for sykkelturer

Ettersom du verken trenger å være i god form eller frykte motbakkene, vil elsykkelen få deg til å ta i bruk sykkelen oftere. Det blir rett og slett mer moro å ta seg en sykkeltur, noe som igjen senker terskelen for å ta sykkelen i stedet for bilen eller bussen.

Elsykkelen gir deg nye opplevelser og nye steder

Når formen, bakkene og til dels distansene blir en mindre del av ligningen, finner du deg plutselig syklende på turer du ikke engang ville vurdert dersom du satt på en vanlig sykkel. Samtidig trenger ikke tempoet være høyere enn at du oppdager ting du aldri har gjort før – muligens fordi du alltid har valgt å bruke bilen på den strekningen. Når dette kombineres med at elsykkelen kan brukes der andre motoriserte kjøretøy ofte ikke slipper til – som på private veier, skogsveier og turområder – snakker vi om et transportmiddel som kan ta deg til helt nye steder.

Du sparer miljøet og penger

I og med at du ikke trenger frykte at sykkelturen blir et fysisk blodslit, vil sykkelen i større grad kunne være et praktisk alternativ til bilen eller mopeden. Ikke alltid, men oftere enn med en vanlig sykkel. Dette vil kunne spare både miljøet og lommeboka. Glem heller ikke at du slipper unna avgifter med en elsykkel kontra tradisjonelle motorkjøretøy, og det er adskillig enklere å finne en parkeringsplass. Det er heller ingen obligatoriske utgifter til forsikring eller registrering. Men det kan være smart å forsikre sykkelen uansett.