Svorka

Solkonto

Svorka Solkonto

Svorka Solkonto er en spesialtilpasset tjeneste for kunder som produserer egen strøm, og som ønsker å lagre overskuddsstrømmen i et virtuelt «batteri».
Du kan når som helst ta ut dine oppsparte kilowatt-timer når det måtte passe deg.

Tjenesten innebærer at kunden kan lagre overskuddsstrømmen fra solcelleanlegget i Svorka Solkonto, og ta ut tilsvarende kilowatt timer senere når man vil bruke den. Fratrekket av kilowatt timer vil redusere strømregningen for den perioden det ønskes fratrekket i.

Lagring av overskudd

Overskuddsproduksjon av solkraft lagres i kundens Solkonto i kilowatt timer. Overskuddsproduksjonen kan lagres i inntil 18 måneder. Etter 18 måneder vil overskuddsproduksjonen (innestående kWh i solkontoen) bli utbetalt til gjeldende månedsmiddelpris fra NordPool. Etter utbetaling av overskuddsproduksjon ved 18 mnd. starter en ny 18.mnd`s periode

Uttak fra solkonto

Uttak av kilowatt timer fra Solkonto gjelder kun strømdelen av kundeforholdet. Lokal nettleie og til enhver tids gjeldende avgifter kommer i tillegg. Prisen for uttak baseres på strømpris den aktuelle måned det ønskes uttak fra Solkonto. Tjenesten er kostnadsfri for kunder som har Strømavtale fra Svorka AS.
(Svorka AS forbeholder seg retten til å innføre en kostnad på tjenesten i fremtiden)

Maksimal størrelse på solcelleanlegg

Solcelleanlegg kan maksimum levere en effekt på 100 kW inn på strømnettet. Anlegg over 100 kW må søke NVE om konsesjon.

Vilkår for Svorka Solkonto finner du her

Svorka forhandler solcellepaneler i samarbeid med El-Co AS. Mer informasjon finner du her.

Du som produserer din egen strøm, kan bli Pluskunde hos oss.