Svorka

Slik blir du strømkunde hos oss

Slik bytter du strømleverandør og blir strømkunde hos Svorka

Det er verken vanskelig eller tidkrevende å bytte strømleverandør. Her forteller vi deg hvordan du går frem for å bli strømkunde i Svorka.

For å bli strømkunde hos Svorka har du i dag tre muligheter:

  1. Ta kontakt med kundeservice og si du vil bli strømkunde. Ha målepunkt-ID og fødselsnummeret ditt klart når du bestiller, så går det kjappere.
  2. Bestill ny strømavtale på nettsiden vår. Fyll ut bestillingsskjemaet og send inn, så har vi alt vi trenger av informasjon. 
  3. Bli kunde når du bestiller andre produkter fra oss, som f.eks. elbillader på delbetaling. Da krysser du av for dette i bestillingsskjemaet når du bestiller elbillader, og så vil kundeservice ta kontakt med deg og ordne resten. 

Du trenger ikke å ta kontakt med din nåværende strømleverandør, det ordner vi for deg.

Det kan likevel være lurt at du sjekker avtalevilkårene i det nåværende strømabonnementet ditt, slik at du vet om du har bindingstid eller oppsigelsestid. Dette kan du lese mer om under. 

 

Hvor finner jeg målepunkt-ID?

Målepunkt-ID finner du på side 2 på strømfakturaen din. Du kan også ta kontakt med din netteier for å få oppgitt Målepunkt-ID.

Hva koster det å bytte strømleverandør?

Det er gratis å bytte strømleverandør. Men vær obs om du har inngått avtale med bindingstid eller oppsigelsestid hos din nåværende strømleverandør.

Hva gjør jeg om jeg har bindingstid?

Om du har bindingstid må du huske på å opplyse oss om dette når du bestiller. Da blir ikke abonnementet aktivert hos oss før etter bindingstida er utløpt.

Hvordan finner jeg ut om jeg har bindingstid eller oppsigelsestid?

Det er ikke alle strømavtaler som har bindingstid eller oppsigelsestid, men har du det skal det være opplyst om dette. Du finner ofte informasjon om bindingstid og oppsigelsestid i avtalevilkårene for abonnementet ditt. Avtalevilkårene som gjelder strømavtalen din finner du mest sannsynlig på nettsidene til strømleverandøren din. I tillegg kan det hende at du finner opplysninger om dette på «min side» eller på strømfakturaen din. Du kan også ringe kundeservice hos strømleverandøren din og spørre.  

Hva skjer om jeg skifter strømleverandør før bindingstida er utløpt?

Bytter du abonnement før bindingstida er utløpt risikerer du å måtte betale gebyr til din nåværende strømleverandør. Hvor mye du må betale varierer fra selskap til selskap, og på avtalen din, men det kan fort utgjøre store beløp.  

Hva gjør jeg om jeg har oppsigelsestid på strømabonnementet mitt?

Om du har oppsigelsestid på ditt nåværende strømabonnement er det viktig at du informerer oss om det når du bestiller. Vi varsler din nåværende strømleverandør og aktiverer abonnementet hos oss så fort oppsigelsestiden er over. Vær obs på at enkelte slike avtaler må sies opp før en bestemt dato, det finner du informasjon om hos din nåværende strømleverandør.

Får dere et varsel om jeg har bindingstid eller oppsigelsestid på strømabonnementet mitt?

Nei, vi har ingen mulighet til å finne ut om du har bindingstid eller oppsigelsestid og får heller ikke et varsel om det, det må du selv ta kontakt med strømselskapet ditt for å avklare.

Hva om jeg allerede har byttet strømleverandør og etterpå finner ut at jeg har bindingstid eller oppsigelsestid?

Om du ikke ønsker å betale gebyret og betale deg ut av din nåværende avtale, kan du benytte deg av angreretten.

 

3 gode grunner til å velge Svorka som din strømleverandør:

Hos oss må du aldri betale strømmen på forskudd, men betaler for strømmen du faktisk har brukt.

I tillegg får alle strømkunder kr 49 i rabatt på internett/TV (tilbudet gjelder fra 1.1.2023)

Svorka-appen! Med den har du alltid full kontroll på strømforbruket ditt.

 

PS! Sjekk også Svorka PRISMATCH