Svorka

Koble til Pulsmåler

Pulsmåleren kobler du enkelt til selv

For de fleste av oss faller det ikke akkurat naturlig å plugge inn noe i sikringsskapet, men pulsmåleren klarer du fint å koble til selv. Du trenger altså ingen elektriker.

 

Hvordan aktiverer jeg pulsmåleren?

  1. Først må du be nettselskapet ditt om åpne HAN-porten på strømmåleren din, ofte kan du gjøre dette selv på «min side» hos nettselskapet ditt. Bor du i Surnadal, Rindal eller tidl. Halsa kan du gjøre dette selv på snett.no, eller vi kan hjelpe deg. Ønsker du at vi hjelper deg krysser du bare av for dette bestillingsskjemaet når du bestiller pulsmåleren. 
  2. Når HAN-porten er åpen kan du koble til pulsmåleren. Det er den svarte ledningen med dataplugg som følger med i esken du skal sette i HAN-porten. Det er viktig at antennen i pulsmåleren peker mot skapdøren og ikke innover i sikringsskapet. 
  3. Har du koblet til riktig skal pulsmåleren begynne å blinke og lader nå opp batteriet. Dette kan ta noe tid. 
  4. Mens pulsmåleren lader kan du logge deg inn i Svorka-appen og legge til pulsmålere i appen under «legg til»

Hvordan vet jeg hvem som er netteier/mitt nettselskap?

Nettselskapet eier strømnettet som frakter strømmen til deg. Det er de du betaler nettleie til. Mens strømleverandøren din er selskapet du betaler strømmen til. Det er nettselskapet som er ansvarlig for og administrerer HAN-porten. 

Hva er en HAN-port

Alle nye, smarte strømmålere skal være utstyrt med en HAN-port, men av personvernhensyn er porten stengt og kan kun åpnes etter samtykke av deg. HAN står for «Home Area Network» og er en fysisk utgang på alle AMS-målere. AMS-målere er den automatiske strømmåleren i sikringsskapet ditt. Data fra HAN-porten kan brukes til å optimalisere løsninger for smarthjem eller som med pulsmåleren, få oversikt over eget forbruk. 

Har du en måler av nyere dato (installert etter 2014) finner du ofte måleren plassert i et utvendig tilknytningsskap. 

Her ser du noen eksempel på forskjellige strømmålere, hvor HAN-porten er markert med rød sirkel.

Det finnes også målere som ikke har HAN-port, men dette gjelder målere ment for industrianlegg (større anlegg). Det går også an å få ettermontert HAN-port på disse målerne etter avtale med nettselskapet ditt, men de er altså ikke utstyrt med det som standard.