Svorka

Smart elbillading i hjemmet

Smart lading av din bil gjør din hverdag tryggere

La oss gjøre din nye hverdag med elektrisk bilhold tryggere og enklere for deg. En hjemmelader til elbil er en god investering. Hjemmeladeren sørger for trygg og rask lading, er robust og gir deg en sikker løsning for lading om du har en hybrid- eller helelektrisk bil.

Med din nye smartlader kan du redusere strømkostnaden vesentlig ved å lade når strømmen er rimeligst.

 

EMES EvPro Smart hjemmelader ferdig installert:

EMES EvPro hjemmelader inkl. standard installasjon

 – 1 EMES EvPro lader med appstyring 
– Montering inntil 10m fra sikringsskap
– To gjennomboringer av tre-/gipsvegg (ikke klimayttervegg)
– Kjøring i Surnadal, Rindal, Orkland og Skaun

 kr 14.990,-

 Nedbetaling over din strøm- eller bredbåndsfaktura over 36mnd kr 431,- pr mnd*

*Tilbudet forutsetter eksisterende overspenningsvern. Eventuelle tillegg kan påvirke sum på delbetaling. Forutsetter nytegning av abonnement, eller at du er eksisterende kunde på strøm eller bredbånd hos Svorka.
Du kan enkelt velge kontantbetaling eller rentefri nedbetaling over strøm- eller bredbåndsfakturaen din nederst på denne side.

Krav til hjemmelading

Ved hjemmelading av elbil må sikkerhet vektlegges for å unngå overbelastning og brann. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB)
sin klare anbefaling er installasjon av «på-vegg-lader». En slik løsning ivaretar alle sikkerhetskrav, er praktisk og gir mange fordeler. Legg til at det gjelder både hybrid og rene elbilder.

Les mer om lading og sikkerhet hos DSB.
Våre hjemmeladere for elbil tilfredsstiller alle kravene hos DSB.

 

El-Co og Real installasjon, samarbeidspartnere på installasjon av elbilladere

I Svorka er vi opptatt av et levende lokalsamfunn og lokal handel, derfor samarbeider vi med El-Co som holder til i Rindal, og Real installasjon på Fannrem i forbindelse med installasjon av hjemmelader til elbil i vår region.
Skulle du ønske en annen type lader oppfordrer vi deg til å ta kontakt direkte med El-Co eller Real Installasjon som vil hjelpe deg med dette. 

www.el-co.no
www.reali.no

 

Om EMES EvPro Smart

En av de mest avanserte laderne som gir raskest mulig ladding av elbilen, og samtidig full kontroll på strømforbruk og utgifter.
Hold deg oppdatert angående oppladingsprosessen via WiFi-forbindelse, med mobil-appen på din smarttelefon.

• Passer til alle elbiler og strømnett.
• Opptil ti ganger raskere ladding enn i vanlig stikkontakt.
• Grafisk display for enkel og brukervennlig betjening.
• Stilrent design.
• Intelligent appstyring.
• Innebygd smart kommunikasjon –4G/WiFi/LAN.
• Bestem hvem som får lade med integrert RFID-leser og app.
• Topp sikkerhet med integrert jordfeilvern Type B (30mA) og DC-beskyttelse.
• Ladeeffekt opptil 7,5 kW 
• Integrert kabelhåndtering – hold enkelt orden på ladekabelen ved å kveile den rundt ladestasjonen og bruke den integrerte støpselholderen.
• Raskest mulig lading –ekte fulldynamisk lastbalansering (tilleggsprodukt).

Bestill her gjennom vårt kontaktskjema, eller ring oss på tlf 97 91 22 22, og vi vil ta kontakt med deg for avtale om montering.

Bestill kontant       Bestill delbetaling

Vår installatør tar normalt kontakt med deg innen en uke for å gå gjennom detaljene i din bestilling, deretter vil du få et totaltilbud som du må bekrefte. Tidspunkt for installasjon avtales deretter med kunde. 

 

Hvor mye kan du spare?

I dette eksempelet ser vi på en elbil på hjemmelading, med 2 kr/kWh satt som høy pris, og 70 øre/kWh som lav pris.
12.000 km er hentet fra Statistisk sentralbyrå og er gjennomsnittlig kjørelengde for en personbil i Norge, uavhengig av drivstoff. 

Merk at prisene er teoretiske – strømpriser vil variere gjennom døgnet og fra sted til sted. 

Ukritisk lading som starter med en gang man kobler til: 12 000km = 2400kWh x 2kr/kWh = 4800kr
Smartlading som starter når strømmen er rimeligere: 12 000km = 2400kWh x 0,7kr/kWh = 1680kr
Differanse: 3120kr pr år

Betal over strømregningen

En elbillader vil sikre deg effektiv og trygg lading.

For de fleste er dette en stor investering. Hos oss får du muligheten til å nedbetale elbilladeren over faktura.

En slik nedbetaling forutsetter at det er tegnet strøm- eller bredbåndsavtale med Svorka, og at man har tilfredsstillende kredittverdighet.

Alle som ønsker å finansiere kjøp av elbillader via faktura, vil bli kredittvurdert. 

Betaling over strøm eller bredbåndsregningen baserer seg på en nedbetalingstid på 36mnd. 

Kr 431,- pr. mnd.*

Leveringstid vil normalt være maks. 1 mnd. fra bestilling. Pris er oppgitt inkl. standard installasjon.
* Eventuelle tillegg kan påvirke sum på delbetaling.

AVTALEVILKÅR

Oppgradering av elektrisk anlegg

I enkelte tilfeller vil det være behov for oppgradering av det elektriske anlegget for å tilfredsstille krav som er satt til lading, ut over det som tilbys som standard. Dette kan vi undersøke for deg, og El-Co eller Real installasjon kan gi deg en total kostnadsoversikt på forhånd hvis du ønsker det.

Lastbalanseringsmodul
Lastbalanseringsmodulen gjør at strømmen som er tilgjengelig blir delt mellom et eller flere ladepunkter, og dermed kan flere biler lade så raskt som mulig, uten å måtte betale netteier for å utvide tilgjengelig strømkapasitet tilgjengelig.
Denne enheten gjør det mulig å sanntidsovervåke bygningens strømforbruk og fulldynamisk regulere tilgjengelig ladekapasitet i forhold til resterende forbruk. Dette gjør det ikke bare mulig å lade raskere, men også uten å måtte tenke på sikringer og sikkerhet. Verken kurser eller hovedsikring vil bli overbelastet, uansett når du kobler til.
Når ny modell for nettleie trer i kraft vil med lastbalanseringsmodul ha mulighet til å unngå topper i effektforbruket. EMES EvPro Smart elbillader i kombinasjon med lastbalanseringsmodulen EvPro Home ICU er alt du trenger for å automatisk regulere ladekapasiteten i forhold til resten av forbruket og dermed kontrollere toppeffekten. Med lastbalanseringsmodul (Home ICU som den nå heter) får man også god oversikt i app over forbruk både totalforbruk i huset, lader og eventuelt solanlegg. Spør installatør om lastbalansering om dette er noe du tror du kan ha behov for. 

Standard installasjon

Forskriftsmessig installasjon av valgt ladestasjon som tar hensyn til personsikkerhet, anleggssikkerhet og sikkerhet for bilen.
1 stk EMES EvPro Smart lader 
1stk sikringsautomat montert i eksisterende sikringsskap
Ferdig montert lader inntil 10m fra sikringsskap
To gjennomboringer av trevegg (ikke Klimayttervegg)
Installasjon i Surnadal, Rindal og Orkland

Forutsetninger for installasjonen: Normal tilkomst, kapasitet og plass til nødvendige vern. Det er krav til overspenningsvern i alle installasjoner hvor det lades elbil. Om ikke dette er montert vil dette komme i tillegg. Kapasitet til elbillading i distribusjonsnettet for aktuell bolig, samt riktig type nett må avklares. Søknad er inkludert, hvis behov.

Dette bør du vite

For å slippe å ta ut ladekabel fra bilen og koble til og fra hver morgen kan du investere i et ladeuttak med fastmontert kabel, eller uttak for den nye elbilkontakten (Type 2).

Slikt dedikert ladeutstyr kan bestilles som tilleggsutstyr. Ladeuttak gir også mulighet for raskere lading og er en mer robust og sikrere løsning enn vanlig stikkontakt.

Dette er en god investering i egen bolig.

Vanlig stikkontakt

Fortsatt er det mange som lader elbilen til daglig fra vanlig stikkontakt med ladekabelen som følger med som standard. Ved bruk av stikkontakt for fast lading av elbil er det krav om jordfeilbryter type B og maks 10A sikring på dedikert kurs. Husk også at hvis du bruker vanlig stikkontakt bør du ha en krok ved siden av for å henge opp ladekabelen. Sjekk stikkontakten jevnlig for skader og misfarging fra varmgang.

Elbilkontakten (Type 2)

Elbilkontakten (Type 2) skal erstatte bruk av vanlig stikkontakt for lading av elbil. Mens lading med vanlig stikkontakt er begrenset til maks 2,5 kW (10A), kan man med den nye elbilkontakten lade opptil 43 kW. Forutsetningen er at ladeuttaket leverer så mye strøm og at elbilen støtter raskere lading med den nye elbilkontakten.

Ladekabel med denne kontakten begynner nå å bli levert som standard på mange nye elbiler.

Vi anbefaler nye elbilister å teste en hurtiglader eller to en dag de har god tid og ikke er helt tomme for strøm. Da vet du hvordan det fungerer og slipper å få eventuelle overraskelser når du har lite strøm og dårlig tid.

Kilde: elbil.no

DSB anbefaler «på-vegg-lader» – Mode 3

DSB anbefaler på-vegg-lader (Mode 3) med spesialtilpasset Type-2 kontakt for lading av elbiler. Utstyret består av en egen ladeboks som er fastmontert på veggen og en kontakt som er bygget for å tåle høy belastning over lengre tid. Hjemme i garasjen brukes det vanligvis en fastmontert kabel som plugges i bilen.

Les DSBs anbefalinger her.

Våre hjemmelader for elbil tilfredsstiller alle kravene hos DSB.