Sosiale medier – må man logge av for å få kvalitetstid med familien?

22. mars 2018
sosiale medier
Må man nødvendigvis logge helt av sosiale medier for å få kvalitetstid med familien?

Ifølge eksperter går det fint an å ha kvalitetstid med familien, selv om man ikke logger helt av sosiale medier i ferien. Det handler om å finne balansen.

Sosiale medier – en del av hverdagen

Sosiale medier har blitt en naturlig del av hverdagen for de aller fleste, både privat, og som et viktig verktøy på jobben. Det gjør at det blir stadig mer vanlig å være pålogget, også når det er ferie. Jobber man i en internasjonal bedrift blir det gjerne en nødvendighet å være pålogget. Det er sjelden samarbeidspartnerne har fri på samme tidspunkt som deg selv.

Hvor mye kan man dele i sosiale medier?

Hvor mye man ønsker å dele er selvsagt helt opp til den enkelte, og det kan være vanskelig å finne balansen. Husk at du er din egen redaktør! Spør gjerne folk rundt deg om tips og råd dersom du er usikker på hva det er greit å publisere. Ulike aldersgrupper har gjerne ulike forestillinger om hva som er ok og ikke.

Pålogget – uten å miste kvalitetstid

Selv om enkelte føler et behov for å være pålogget i ferien er ikke det nødvendigvis negativt. Det er et oppkonstruert problem at man må logge av 100% for å få kvalitetstid med familien. Ofte kan det både være nødvendig og tilfredsstillende å holde kontakten med jobben, eller for barna å holde kontakten med venner.

Hvem er flinkest til å koble av sosiale medier?

Ofte er det barna som får oppmerksomhet for at det blir for mye «skjermtid», men det er mye som tyder på at voksne bruker minst like mye tid på sosiale medier, også i ferietid. Men der barna gjerne holder kontakt med venner, er det gjerne jobben de voksne oppdaterer seg på. Uansett er det lurt å bli enige om noen felles regler for når og hvor mye man kan og skal vie til sosiale medier i ferien. Med felles retningslinjer unngår man i langt større grad at dette blir et irritasjonsmoment for den enkelte.

Regler for bruk av sosiale medier

En grei regel når det gjelder sosiale medier er at man alltid bør sjekke med den det angår før man omtaler eller legger ut bilder/videoer  av flere enn seg selv. Det er viktig å respektere at det er opp til den enkelte om man ønsker å eksponeres på sosiale medier. Vær ekstra varsom dersom det er snakk om mindreårige barn. Viser de voksne sunt nettvett blir det også langt enklere for barna å lære seg hva som er akseptabelt.

Kilde: Aftenposten

Svorka benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. / Svorka uses cookies. Les mer