Sikker lagring av bilder

26. juni 2018
Bilderedigering
Ulike skylagringstjenester kan sikre deg at bildene dine oppbevares trygt.

De fleste av oss går i dag rundt med et fotoapparat 24/7. Bilder tas, noen publiseres på ulike sosiale media, mens andre bare blir liggende. Hva kan du gjøre for å sikre deg at du ikke mister bildene dine? Vi gir deg tips til sikker lagring av bilder.

Hvordan lagre bildene dine sikrest?

Det finnes ulike måter å lagre bildene på. Du kan selvfølgelig lagre dem på en mac/pc eller på en ekstern harddisk, men de fleste bruker i dag ulike nettløsninger for å ta vare på bilder, og det er ikke uten grunn. Fordelene er ganske åpenbare. Nettlagring er en lettvint måte å lagre data på og det gir også sikkerhet mot datahavari.

Fordeler og ulemper ved skylagring

Dette er noen av fordelene:

  • Lettvint
  • Gjerne gratis eller svært rimelig
  • Kan brukes for blant annet synkronisering, mellomlagring og sikkerhetskopiering
  • Tilgjengelig «overalt» (forutsatt at du har tilgang til internett)

Nettlagring er en tilsynelatende lettvint løsning, men noen aspekter bør man være oppmerksom på. Den viktigste ulempen er sikkerhet. Hvis du mister tilgang til internett eller lagringstjenesten, mister du samtidig tilgangen til dine filer. Videre har du mindre kontroll over dine filer, sammenlignet med lokal lagring. Du bør derfor aldri lagre sensitive filer i skyen.

Gode alternativer til skylagring

DropBox

Du får 2 GB gratis lagringsplass hos DropBox. Støtter Windows, iOS, Android, Blackberry og Kindle Fire. Les mer om DropBox på dropbox.com.

OneDrive

OneDrive er en nettlagringstjeneste fra Microsoft. Du kan bruke Microsoft-konto til å logge deg på tjenesten. OneDrive støtter Windows Vista og Windows 7 og er forhhåndsinstallet i Windows 8.1 og Windows 10.

Jottacloud

Jottacloud er en fantastisk norsk skylagringstjeneste for privatpersoner og bedrifter som lar deg sikkerhetskopiere, synkronisere, lagre og dele filer fra forskjellige typer enheter. Støtter Windows, Mac, iOS og Android.

Google Drive

Google Drive er nettlagringstjeneste fra Google. Har du Google-konto er du automatisk logget på Google Drive. Les mer om Google-tjenestene på google.com.

Google Backup and Sync

Google har lansert en app som kombinerer funksjonaliteten i Google Foto og Google Bilder, det vil si en app som kombinerer lagring av bilder i nettskyen og synkronisering av bildene. Dette har tidligere vært funksjoner i to separate apper.

iCloud

Dette er nettlagring fra Apple og kan brukes til å synkronisere data mellom enheter fra Apple. Du bruker Apple-ID for å logge deg på tjenesten. Denne tjenesten støtter Windows, Mac, iPhone, iPad og iPod Touch.

Box

Box er en tjeneste som tilbyr ganske mange typer abonnementer, inkludet en gratis for privatpersoner som gir 10 GB lagringsplass.

Les mer om de ulike nettlagringstjenestene hos dataporten.net.

Har du spørsmål er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med en av våre hyggelige kundebehandlere. Du treffer oss på tlf. 97 91 22 22 eller bredband@svorka.no.

Kilde: http://dataporten.net