Rypejakt – En mektig opplevelse

28. september 2018
Rypejakttur 2018
Martin og Tor Emil med ryper

Vinnerne av rypejakt med Svorka, Tor Emil Haugsbakk og Martin Løklingholm, har hatt en uforglemmelig opplevelse i Trollheimen.

Nydelig og mektig natur

Tor Emil Haugsbakk fra Selbu var en av årets vinnere av en rypejakttur i Trollheimen, og han melder om en god opplevelse i fjellheimen. – For en trønder var det uvant med slikt mektig terreng med bratte lier og høye fjell, smiler han. Turkameraten og den andre vinneren, Martin Løklingholm fra Sandnes, fikk også svettet litt i fjellsidene. – Det var godt for en kontorkropp å få noen dager i fjellet, humrer han.

Begge med fangst

Martin sier at turen var en fantastisk opplevelse med nydelig natur og kjekke folk. Han forteller at de observerte både rein, kongeørn og tårnfalk på turen – i tillegg til rypene de hadde kommet for.  – Vi utnytta tida veldig godt, med jakt med en gang vi kom fram. Den første dagen ble det ingen fangst, men på dag to ble det ryper på hele gjengen, sier Tor Emil. 

Tre ryper på både Martin og Tor Emil ble fasiten, i tillegg til ei på turguide Bård Andreassen. Begge turdeltakerne skryter stort av vertskapet. – Han disket opp med god mat og god drikke, og jeg følte meg veldig velkommen, sier Martin. – Bård var en flink guide, som var godt kjent i området, og han gikk virkelig inn for at vi skulle få skyte, stemmer Tor Emil i.

Imponerende omgivelser

Trollheimen var et nytt område for begge jegerne, som lot seg imponere av omgivelsene. De fikk kjenne på noe kald vind, men var likevel heldige med været – det ble bare noen regndråper de siste par timene av turen.

Svorkas jakt- og fisketurer

Svorkas jakt- og fisketurer går til Kårvatn i Trollheimen. Dette er et av Europas reneste områder, med fantastisk luft- og vannkvalitet og en rik fauna. Garden Kårvatn ligger innerst i Todalen i Surnadal kommune på Nordmøre. Surnadal Jeger- og Fiskerforening disponerer småviltjakta og fisket tilhørende eiendommen.

Les mer om muligheten til å vinne jakt- eller fisketur her.