Romantiske filmer til Valentines Day – vi gir deg tipsene

8. februar 2019
Romantiske filmer
Valentines Day - en perfekt anledning for romantiske filmer.

Nå er den like om hjørnet: Valentines Day, også kalt «Alle hjerters dag» og «Kjærlighetsdagen». Trenger du en unnskyldning for å være litt ekstra romantisk har du den her. Hva med å be din kjære på en liten date på hjemmebane den 14. februar? Enkelt, men like fullt en sikker vinner. Vi gir deg tips til seks klassiske, romantiske filmer det kan være verdt å se nærmere på. Ha en hyggelig aften!

Bryllupssangeren

Robbie tjener til livets opphold ved å synge i brylluper, mens han venter på å slå gjennom som artist. Når Robbie blir dumpet ved alteret blir han imidlertid svært bitter, og ethvert brudepars verste mareritt. Helt til han møter serveringsdamen Julia, spilt av den alltid like sjarmerende Drew Barrymore.

Alle elsker Mary

Mary har vært taperen Teds drømmedame helt siden ungdomstiden, og han klarer ikke å glemme henne. Han bestemmer seg for å leie inn privatdetektiven Pat Healey for å finne Mary, men forviklinger oppstår når også detektiven forelsker seg i henne, og alle løgnene begynner å finne vei til overflaten. Romantikk i kombinasjon med humor slår sjelden feil!

Notting Hill

Anna Scott, en av verdens mest kjente filmstjerner, er i London i forbindelse med en filminnspilling. Der snubler hun over bokhandelen til den sjarmerende William, og sterke følelser oppstår. Er forskjellene mellom de to for store, eller kan de skape seg et liv sammen?

Bridget Jones’ Dagbok

Bridget drømmer om to ting: å gå ned i vekt og finne drømmemannen med stor D. Ved inngangen til det nye året bestemmer hun seg for at det er på tide å ta grep; kutte ned på alkohol, slutte å røyke, slutte å bruke for mye penger og sutre over den manglende kjæresten. Alt dokumenteres i dagboken – vil hun klare det?

Romeo og Julie

William Shakespeares mest kjente historie er trolig kjærlighetshistorien om Romeo og Julie. Romeo og Julie stammer fra familier som har vært i konflikt med hverandre over lang tid, men de to unge blir likevel dypt forelsket i hverandre. Historien er i Baz Luhrmanns versjon satt til moderne tid. La deg sjarmere av Leonardo DiCaprio og Clarie Danes i rollene som Romeo og Julie.

Stolthet og fordom

Fru Bennet bor på landsbygda i England, og har fem døtre hun har planer om å få godt gift. Når fru Bennet hører rykter om at en singel og rik kandidat har slått seg ned i nabolaget bestemmer hun seg for å ordne opp. Men går alt etter planen til fru Bennet, og hvor mange døtre får hun egentlig giftet bort før filmen er omme? Filmen er basert på Jane Austens roman og er en ekte romantisk klassiker.

Er du klar for en helaften med romantiske filmer? Det er i alle fall vi.

Les mer om Valentines Day og bakgrunnen for tradisjonen her.

Kilde: Filmweb.no