Radiobredbånd til hus eller hytte?

2. oktober 2018
Radiobredbånd til hus og hytte
Radiobredbånd - et godt alternativ med fri datamengde.

Bor du i et område som fortsatt ikke er prioritert for utbygging av fiber? Svorka har lang erfaring med å levere bredbånd via radio, og tilbyr tre ulike abonnement til kunder på Nordmøre, i Trøndelag, og i Østerdalen.

Fiber vil være satsningsområdet for Svorka i fremtiden, men vi glemmer heller ikke de som bor litt mer grisgrendt, der fiberen kanskje ikke kommer på mange år. Vi kan tilby stabilt fast bredbånd til ditt hus eller hytte med helt fri bruk ved hjelp av radiobredbånd. Dette produktet passer for deg som ikke ønsker dyre regninger med mange begrensninger, som ved bruk av mobilt bredbånd.

Hva er radiobredbånd?

I områder hvor det ikke finnes kabler i bakken, har vi bygd ut radio-/trådløs teknologi. Radiobredbånd innebærer at du får montert en utendørs antenne, samt innvendig utstyr for tilkobling til internett.

Kan jeg få radiobredbånd?

For å bli radiokunde må du:

  • Ha fri sikt til en av våre basestasjoner.
  • Ligge innenfor dekningsområdet vårt. Dette vil variere avhengig av topografi og type sender.
  • Ha en antenne fra Svorka.

Er du i tvil om signalene blir gode nok, ta kontakt, så kan vi hjelpe deg å teste forholdene. Svake signaler kan føre til at kapasiteten på ditt bredbånd blir redusert.

Du kan sjekke om du er innenfor dekningsområdet her, og tommelfingerregelen er at «ser du senderen, så har du dekning».

Datamengde og radiobredbånd

Det er ingen begrensning på nedlastet datamengde via radiobredbånd. Dette er en fast installasjon og kan ikke sammenlignes med mobilt bredbånd.

Radiobredbånd – en delt ressurs

Radiobasert bredbånd er en delt ressurs, noe som innebærer at kapasiteten vil variere over tid, ut i fra hvor mange som er på nett samtidig i området som dekkes av basestasjonen. Dette innebærer at oppnådd hastighet ikke alltid vil være tilsvarende oppgitt maksimalhastighet. Dette er også årsaken til at maksimalhastighet er angitt med «inntil».

Bestille radiobredbånd?

Ta kontakt med oss på tlf. 97 91 22 22, eller bestill her.