Premier League

8. juli 2022
NWL_0545-Editw

Fra og med 2022/23-sesongen er det Viaplay som har rettighetene til å sende innhold fra Premier League. I denne artikkelen har vi ofte stilte spørsmål rundt dette.

Blir mitt TV2 Sport Premium abonnement hos Telia automatisk avsluttet?

Nei. De som ønsker å avslutte sitt abonnement må gjøre dette 

Hva slags Premier League innhold vil Telia kunne vise?

Telia vil kunne vise én ukentlig Premier League kamp som vises på V4 (som skifter navn til TV3+ fra 1. september 2022). Denne kanalen er fast inkludert til alle kunder med TV fra Telia. Dette gjelder den kommende sesongen for 22/23, som starter 6. august.

Vil kunder med TV fra Telia kunne se til Premier League på direktekanalene i år?

Nei. Telia har ikke kommet til enighet om avtale med Viaplay Group om videresalg og distribusjon av Premier League for sesongen 22/23. Kunder med TV fra Telia vil allikevel kunne se én ukentlig Premier League kamp på TV3+. For mer Premier League innhold kan de når som helst kjøpe abonnement direkte via Viaplay, og bruke Viaplay appen som er forhåndsinstallert på Telia Box.

Hva inngår i Premier League innholdet Telia ikke har rettighetene til?

Telia har ikke inngått en avtale med Viaplay Group om videresalg av Premium Sportpakke, som gir tilgang på direktesendte Premier League kamper via lineære TV-kanaler. Våre TV kunder vil derfor ikke kunne se direktesendte kamper, utover den ene ukentlige kampen på TV3+. Kunder som ønsker tilgang til alle PL kampene, kan kjøpe Viaplay Total pakken til 649,- i mnd., og kan se via Viaplay appen som er installert på Telia Box.

Hvorfor vil ikke Telia kunne vise Premier League kampanjene direkte?

Telia har ikke inngått en avtale med Viaplay om videresalg og distribusjon av Premier League denne sesongen, fordi avstanden mellom partene har vært for stor i forhandlingene. Telia ønsker å tilby kundene valgfrihet til en gunstig pris, og ønsker ikke å måtte øke prisen for alle TV kunder for å få tilgang til Premier League. Vi beholder derfor det gode, brede TVtilbudet vi har i dag, og lar kunder bestemme selv om de ønsker å kjøpe tilgang til alt Premier League innhold.

Hvorfor får ikke kunder med TV fra Telia tilgang til Premier League innhold via direktekanalene, når Telia gjennomfører en prisøkning fra 1. juli?

Prisøkningen som ble gjennomført 1. juli er på bakgrunn av en rekke andre forhold utenom Premier League. Vi økte prisen med 40,- da vi har inngått gode avtaler med alle de store TV-distributørene, som gjorde det nødvendig for oss å øke prisen for å beholde det brede tilbudet vi ønsker å gi kundene våre. Vi har i tillegg gitt kundene betydelig bedre verdiforslag med både Netflix, HBO Max, Nordisk Film+, TV2 Play, samt mye mer. Dette var første gang Telia økte prisen på TV på fem år.

Hvorfor har andre leverandører Premier League avtale?

Telia har ikke innsikt i andre leverandørers avtaler, og kan ikke kommentere på disse. Kunder med TV fra Telia får tilgang til én ukentlig kamp på TV3+, og kan når som helst kjøpe full tilgang via Viaplay direkte.