Norsk Laksefestival i Surnadal 21.-24. juni

11. juni 2018
Norsk Laksefestival
Ta turen til Surnadal og Norsk Laksefestival 22.-25. juni.

Norsk Laksefestival i Surnadal er et årlig arrangement i uke 25, og er et gedigent samarbeid mellom Surnadal Jeger- og Fiskerforening, Surnadal Elveeigarlag, iTrollheimen og lokalt næringsliv. Festivalen har de siste årene hatt rundt 10 000 besøkende. Målet for festivalen er å øke interessen for laks- og ørretfiske hos barn og voksne, samt på en positiv måte skape god festivalstemning og sette Surnadal på kartet.

Norsk Laksefestival 2018

Årets laksefestival kan by på et godt og variert program. Laksefiske står selvsagt i sentrum med blant annet fiskekonkurranse med hele 20 000 kroner i premie, og en juniorpremie på 3000 kroner.

Mer informasjon om fiskekonkurransen

Tradisjonen tro blir det også Camp Villaks, fiskearrangement på Glønavatnet, tivoli, Gau-quiz, martnadsgate, utekonserter, Svorkas Energikampen, Amfi-talenter, andeløp i Surna og mye, mye mer. Alt ligger dermed til rette for en opplevelsesrik helg for store og små!

Du kan lese mer om Norsk Laksefestival på festivalens egen hjemmeside:

NORSK LAKSEFESTIVAL

Svorka og Norsk Laksefestival

Svorka er en trofast sponsor av Norsk Laksefestival. Salgs- og markedssjef Janne Rangnes svarer følgende på hvorfor de velger å være en av de viktigste støttespillerne for festivalen. 

– Svorka bruker inntil en million kroner årlig på sponsing av lokale aktiviteter i Surnadal, Rindal og Halsa. For oss er det viktig å ta et aktivt samfunnsansvar, og gi noe tilbake til lokalsamfunnet. Norsk Laksefestival er en positiv kraft i Surnadal, med en stor gjeng av frivillige som byr på seg sjøl år etter år. Uten de frivillige hadde det ikke vært mulig å få til slike arrangement, og det er de som fortjener heder og ære for at Norsk Laksefestival har blitt en slik suksess.

Norsk Laksefestival skaper alltid glede og engasjement, blant både ung og gammel. Alle har vi et eierforhold til festivalen, som stadig kan vise til høye publikumstall og stor deltakelse på sine arrangementer.

Vi er glade for å være en av festivalens viktige støttespillere, og er stolte av at vårt eget arrangement, Energikampen, er et av arrangementene som årlig er med på å trekke mengder av folk til Skei, sier Rangnes.

Hva ser dere frem til på Norsk Laksefestival 2018?
– Vi ser veldig frem et spennende og variert program under årets festival, og ikke minst til å se en stor gjeng med 6. klassinger fra skolene i Surnadal, Rindal og Halsa konkurrere i årets regionfinale i Energikampen, sier Rangnes.

Finalene i Energikampen arrangeres på torgplassen utenfor Surnadal kulturhus lørdag 23. juni fra kl. 10.00. 

Svorka er stolt sponsor av festivalen og mener dette er et arrangement som er vel verdt å få med seg.
Ta turen, og finn det som frister deg aller mest på programmet.

Historien om Norsk Laksefestival

Det hele startet på nyåret i år 2000. Da ble det satt ned en komité med det formål å lage tidenes første laksefestival i Surnadal i 2001. Men komiteen arbeidet effektivt, og det gikk ikke lang tid før de bestemte seg for å arrangere festival allerede sommeren 2000. Slik ble Norsk Laksefestival 2000 et faktum – og en suksess! Siden den gang har Norsk Laksefestival blitt arrangert hvert år. Festivalen er kommet for å bli, og vokser seg stadig større og bedre.