NJFF-vinner: -En kjempeartig tur!

14. oktober 2016
NJFF-vinnere
Årets vinnere av rypejakt sammen med leder i SJFF, Bård Andreassen.

Slik lyder oppsummeringa fra Eivind Bale, som sammen med Bjørn Wiggo Bergum var med på rypejakt i Trollheimen i slutten av september.

Eivind fra Åndalsnes og Bjørn Wiggo fra Gjøvik var årets vinnere av rypejaktturen blant Svorkas NJFF-kunder. For Eivind ble turen hans debut innen rypejakt, mens Bjørn Wiggo har jakta ryper før, om enn ikke i Trollheimen.

Suksess – men mye ryper på trygg avstand

Det var debutanten som ble mest heldig med utfallet:

– Jeg skjøt to ryper, først ei som satt på en stein og så ei som fløy opp foran meg, forteller Eivind. Bjørn Wiggo var ikke like heldig, og forteller at rypene han så stort sett var på litt for langt hold. I tillegg ble han i overkant overraska da et kull fløy opp foran han, og han rakk ikke å skyte.

Jegerne anslår at de så mellom 100 og 150 ryper til sammen, men de fleste ble sett på litt for lang avstand til å skyte.

Bjørn Wiggo er, på tross av mangel på resultat denne gangen, likevel godt fornøyd med turen.

– Godt selskap med koselige folk, og godt med mat og drikke, så jeg koste meg, jeg, sier han.

Uheldige med været – heldige med vertskapet

Været spilte ikke helt på lag med jegerne, med både regn og vind mellom solglimtene, og en morgen hadde de også et aldri så lite dryss av nysnø rundt hytta, som ligger på ca. 800 meters høyde. Fra 1000 meters høyde var det et godt lag med nysnø.

Variert vær satte ingen stopper for turgleden, og for Eivind ble rypejakt et hyggelig nytt bekjentskap. Han skryter også av turfølget med Bård Andreassen og Ragnar Halle fra Surnadal jeger- og fiskerforening:

– Trivelige karer med mye kunnskap, sier Eivind, som gjerne drar på rypejakt igjen:

– Jeg ser absolutt ikke bort fra det. Jeg har ikke vært vant med å jakte i fjellterreng, så det var noe nytt. Å rusle i fjellet slik var helt topp, smiler han.