Månedens spons: NMK Halsa

25. oktober 2018
NMK Halsa
Foto: NMK Halsa

Svorka bruker inntil en million kroner årlig på sponsing av lokale aktiviteter i Surnadal, Rindal og Halsa. For oss er det viktig å ta et aktivt samfunnsansvar, og gi noe tilbake til lokalsamfunnet. Vi er stolte sponsorer, og vil derfor presentere et lag eller en forening som mottar støtte fra oss hver måned. I oktober ønsker vi å ta en nærmere titt på NMK Halsa.

Hva er NMK Halsa?

NMK Halsa er en motorsportklubb som tidligere het Glåmsmyra Motorklubb, stiftet i 2003. De drifter og står bak realiseringen av Halsa Motorsportsenter, et anlegg i nasjonal størrelse, bygget for gokart og motorsykkel. Totalt er banen på 935 m. Klubben har har 13 stk. Sodi RT8 390cc m/justerbare pedaler og sete, samt 2 stk. barnekarter.

Tilbud fra NMK Halsa

Klubben arrangerer bl.a. nybegynnerkurs/lisenskurs, treningsansvarlingkurs, bedriftscup og driver utleie av gokart for kjøring på banen. 

Du kan følge NMK Halsa på deres Facebook-sider, for å holde deg oppdatert og orientert om aktiviteter og arrangementer.

Begynne med gokart

Gokart er en krevende og morsom sport med høy mestringsfølelse for alle aldre. Du trenger ingen forkunnskaper, men det er samtidig like krevende som å lære seg hvilken som helst annen sport. Gokart anses som den beste introduksjonen til motorsport.

Som innen all motorsport, er det stor fokus på sikkerhet. Gokart introduserer barn til et mangfold av sikkerhetsregler og rutiner som gjør de bevisste i trafikken. I USA får ungdommer med motorsport-bakgrunn billigere bilforsikring fordi de er underrepresentert i bilulykker. Kjøreutstyr må være godkjent av myndigheter og motorsportorganisasjoner. Moped- og motorsykkelhjelm kan IKKE brukes. Det kan være smart å ta kontakt med NMK Halsa før du drar og handler.

Bedre refleks
Gokart-kjøring innebærer at utøveren har all fokus på kjøringen, de lærer å tenke fremover og planlegge neste manøver. Etterhvert blir dette en «del av kroppen» som igjen gjør at de tar raske og gode beslutninger på brøkdelen av et sekund.

Familieaktivitet
De fleste barn har med far og/eller mor som ledsager, og det er få sporter hvor foreldre får så god nærkontakt og samspill med sine barn frem til de er voksne. Gokart kan involverr hele familien i en sport som skaper samhold og bygger relasjoner i mange år fremover. 

Les mer om NMK Halsa på deres hjemmesider eller Facebook-sider.

Les mer om Svorka og sponsing her.

Kilde og bilder: NMK Halsa