Krimtips til årets påske – hva bør du se påsken 2017?

10. april 2017
Krimtips til påsken
Hektet på påskekrim? Ta en titt på våre krimtips.

Krimtips som får påskegodtet til å smake enda bedre!

Agatha Christie: Vitnet

TV2 serverer ifølge filmpolitiet de mest spennende krimseriene denne ferien, og byr blant annet på en nyinnspilling av Agatha Christies «Vitnet». Serien baserer seg på krimdronningens novelle «The Witness for the Prosecution» fra 1925. Hyppige bedrag, uhyggelig god stemning og tett tåke setter rammene for det som kan bli påskens store TV-suksess. Hovedrollen spilles av Toby Jones (sist sett som skurk i Sherlock). Filmpolitiet beskriver hans innsats som mesterlig god i rollen som den skarpe, men sykelige advokaten John Mayhew. I «Vitnet» møter vi også Andrea Riseborough (Bloodline) og Kim Cattrall (Sex and the City) som henholdsvis femme fatale og fin frue.

Agatha Christie: Vitnet har premiere på TV2 langfredag.

Apple Tree Yard

Apple Tree Yard er i følge flere kilder årets mest utradisjonelle påskekrim. Dette er en psykologisk thriller hvor Emily Watson spiller hovedrollen. I serien lever hun i et stabilt, men kjedelig samliv med sin forskerektemann. Dette legger grunnlaget for et pikant utroskap med den mystiske Mark med de konsekvenser det medfører. Det er karakterene og det psykologiske spillet som er det sentrale i serien, og som vekker størst begeistring. Dagbladet beskriver avslutningen med ett ord: «sitrende».

Apple Tree Yard har premiere på TV2 mandag 10. april.

Tre klassiske serier på NRK

NRK kjører en langt mer trygg linje når det gjelder årets påskekrim, med tre serier som alle er oppfølging av gamle favoritter. Men selv om NRK holder seg til tradisjonene er dette likevel god og underholdende hyttekrim som er vel verdt å få med seg.

Mandag 10. april kommer sesong 2 av nedgravde hemmeligheter. Historien tar også denne gang utgangspunkt i funnet av et lik fra fortiden, og den lavmælte og skrape detektiven Cassie Stuart (Nicola Walker) kobles på saken.

Nedgravde hemmeligheter S02 har premiere mandag 10. april.

Ingen påske uten inspektør Morse, mener noen. Da er det godt å vite at NRK byr på krim med detektivhelten i hovedrollen fra skjærtorsdag, denne gang med fire nye mordmysterier som skal løses. Klassisk britisk krim som sjelden slår feil.

Unge inspektør Morse S04 har premiere torsdag 13. april.

NRK byr også på Broadchurch sesong 3. Denne serien går ikke som tradisjonell påskekrim, men begynner sine ukentlige episoder med en dobbeltepisode 2. påskedag. For de som er glad i karakterene, og som synes det er interessant å følge miljøskildringene videre, kan sesong 3 trygt anbefales.

Broadchurch S03 har premiere mandag 17. april.

Skremmende gode krimtips fra Canal Digital

Programleder, journalist og anmelder Asbjørn Slettemark har hatt en morsom jobb denne vinteren og våren. Sammen med kollega Kristopher Schau, og med Canal Digital som sponsor, har han laget en sesong (12 episoder) av podcasten «Kompasset». Her har Slettemark og Schau tipset om bra TV-serier, filmer, bøker og plater, og har du ennå ikke hørt noen av episodene anbefaler vi dem på det varmeste. Ikke minst siden mange av tipsene er tidløse – så bruker du tid på bra popkultur vil lytting til «Kompasset» i påsken være en god investering. Her følger noen krimtips fra Slettemark som kan være verdt å få med seg.

Happy Valley sesong 1 og 2, Netflix

Denne serien fra Englands innland er ikke ny, men de to sesongene om politikvinnen Catherine Cawood er det beste som er laget av krim de seneste årene. Rørende familiedrama, bekmørk komedie om ambisjoner og grådighet, og heseblesende thriller om hva som kan skje i kjellere og campingvogner i innlands-England, Happy Valley er alt sammen i en perfekt miks.

Peaky Blinders, sesong 1-3 på C More

Har du ikke begynt på den fantastiske historien om Birminghams mafiagjenger i mellomkrigstiden, sier du? Serien hvor Tom Hardy er jødisk diamanthandler, Cillian Murphy styrer familiebedriften med voldelig hånd og musikken spilles av Nick Cave, PJ Harvey og Ane Brun? Da er det bare å finne frem C More-arkivet og trykke på play, for Peaky Blinders er den kuleste mafiaserien som går på TV om dagen.

Husk for øvrig at du med T-We Box har tilgang på Netflix- og NRK-appen direkte fra T-We-portalen på boksen.

God fornøyelse!

Siste del av artikkelen er gjengitt fra Canal Digital sin blogg:

Canal Digital Blogg

Svorka leverer Canal Digital sine tjenester via coax- og fiberkabel.

Kilder: Filmpolitiet NRK P3 og Canal Digital