Historisk idyll på Kårvatn

20. november 2018
Kårvatn

Fjellgården Kårvatn er en av inngangsportene til Trollheimen og ligger i Surnadal kommune på indre Nordmøre. Kårvatn finner du innerst i Todalen, ca. 40 km fra Surnadal sentrum. Selve gården har en lang historie, med beviselig bosetning fra 1645, og i sagn er gården nevnt enda tidligere. Stedet er et yndet utgangspunkt for jakt- og fisketurer, både blant lokale og tilreisende.

 Folder Kårvatn NJFF.indd

Naturopplevelser

Området av Trollheimen som tilhører Kårvatn byr på praktfulle naturopplevelser. Her finnes både frodige dalfører med tett skog, mektige elvefar og fosser, samt høyfjell. På Kårvatn forskes det også på luft og vann, og områdets renhet har blitt fremhevet. Vannet har vært referansepunkt som det reneste vannet i Europa.

Jakt og fiske

Området kan by på flott jakt- og fisketerreng som disponeres av Surnadal JFF. Svorka har hatt gleden av å ta med flere av sine kunder på jakt- og fisketurer med gården som utgangspunkt, og tilbakemeldingene fra deltakerne har vært utelukkende gode. Hans Erik Ransted fra Romedal var årets heldige storviltjeger, og turen overgikk alle forventninger for Hans Erik. Hans oppsummering av turen var rett og slett: – Denne jaktturen glemmer jeg aldri!

Les mer om jaktturen til Hans Erik her.

Kårvatn Fjellutstyr

I dag drives det fjellutstyrsbutikk ved gården, Kårvatn Fjellutstyr, i tillegg til at naturen rundt forvaltes. Kanskje er det ikke akkurat her du forventer å finne 470 kvm med toppmoderne toppturutstyr, men det er nettopp det som skjuler seg på låven fra 1800-tallet. Daglig leder og gårdbruker Gudmund Kårvatn mener det andre ser på som en utkant, er sentrum for turinteresserte. Skulle du ha behov for å oppgradere utstyret før du legger ut på tur, er det med andre ord fullt mulig.

Kårvatn Fjellutstyr

Svorka samarbeider med SJFF

Svorka samarbeider med Surnadal jeger- og fiskerforening, og trekker årlig vinnere av jakt- og fisketurer på Kårvatn blant alle kunder som bestiller strøm til medlemspris. Svorka disponerer i tillegg flere jakt- og fiskekort i området til bruk for våre NJFF-kunder. Skulle du ønske å ta deg en jakttur i området kan det med andre ord være lurt å ta kontakt med oss i Svorka.

Les mer om NJFF sine kundefordeler her.

Bli kunde hos Svorka

Er du ikke kunde, eller kjenner du noen som du synes burde bli kunde? Ta kontakt med oss, så tar vi hånd om alt i forbindelse med leverandørbytte.

BESTILL I DAG

Kilder: Surnadal jeger- og fiskerforening, visitmr.no