Kan du lysreglene til Halloween? Vi gir deg svaret!

18. oktober 2018
halloween_svorka_web
Vi gleder oss til Halloween. Gjør du?

Halloween, på norsk «alle helliges kveld», er en minnefest for alle martyrer og helgener som ikke har fått sin egen dag hvor de feires. Feiringen går av stabelen den 31. oktober, og markeres blant annet med at utkledte barn går fra dør til dør, mens de spør om du ønsker «knask eller knep». Kan du triksene som viser om du ønsker besøk eller ei?

Utelampen – av eller på

Ønsker du besøk av utkledte barn er det en regel du bør lære deg først som sist. Står utelampen på betyr det at alle skumle skapninger i nabolaget er velkomne til å ringe på. Det innebærer også at de som ikke ønsker besøk kan markere dette nettopp ved å slå av utelampen. Dette oppfordres selvsagt alle til å respektere.

Lykt til Halloween

I mange nabolag er det også blitt vanlig at man setter ut en lykt eller gresskarlykt med lys i for å ønske barn hjertelig velkommen. Setter du ut en slik lykt på halloween må du derfor forvente at det ringer på døren utover kvelden – og det kan være greit å ha godteskålen klar. Halloween er nemlig tiden hvor man må velge mellom å gi bort knask, eller stå i fare for å bli utsatt for knep.

Kostymer blir mindre skumle i godt lys

I forbindelse med Halloween er det vanlig at barna kler seg ut i kostymer som er ekstra skumle. Bli derfor ikke forskrekket dersom du åpner døren, og det venter en heks eller en vampyr utenfor. Har du små barn i huset kan det være lurt å forberede dem godt, og la dem vente i bakgrunnen mens du åpner. Sørg for godt lys, det meste blir mindre skummelt i flombelysning. Så slipper du kanskje en søvnløs natt med redde barn.

Vil du vite mer om Halloween? Les mer på Wikipedia.