Julens treretter – rett fra naturens eget spiskammer

15. desember 2018
Reinsdyrskank-med-kremet-purre-MP-74086_500
By inn til julens treretter - rett fra naturens eget spiskammer.

Er du blant dem som skal invitere til julelag i løpet av årets høytid, men er usikker på hva som skal bli julens treretter i år? By på spennende retter fra naturens eget spiskammer, med spenstige kamskjell til forrett, mør og smakfull reinsdyrskank til hovedrett, og en herlig minipavlova med multer som avslutning på måltidet. Velbekomme!

Julens treretter

Forrett: Stekte kamskjell med blomkålpuré og chorizo 

Foto: Sara Johannessen, Matprat.no

Kamskjellene er best når det er som kaldest ute, en god huskeregel er at sesongen for skjellene er i alle måneder som inneholder en «r». Ferske kamskjell er selvsagt de beste, men du får også kjøpt fryste. De trenger kun kort tid i pannen og blomkålpureen kan gjøres i stand på forhånd. Perfekt når man skal ha gjester til bords!

Oppskrift

Hovedrett: Reinsdyrskank med kremet pure

Foto: Sara Johannessen, Matprat.no

Reinsdyrkjøttet er full av smak og det mest eksotiske vi har her i Norge. Skanken er et tøffere kjøttstykke og det tar derfor lenger tid å tilberede. Til gjengjeld får du en fantastisk middag.

Oppskrift

Dessert: Mini Pavlova med multer

Foto: Mari Svenningsen, Matprat.no

Pavlova er en klassiker! Lag kaken i små porsjonsmarengser, slik at den kan serveres som en deilig dessert. Sprø bunn, fløyelsmyk eggekrem, toppet med skogens gull – multer. Rett og slett nydelig!

Oppskrift

Husk: Nyt julens treretter sammen med gjestene – og senk skuldrene. God jul!

Kilde: matprat.no