Les om Hitch smarthus i Dagens Næringsliv

15. mai 2018
HITCH_FB_1200x628_mann_mobil_ute
Hitch smarthus - les hva Dagens Næringsliv synes om Svorkas nye storsatsing.

Kampen om å gjøre norske hjem smartere tilspisser seg, skriver Dagens Næringsliv, som nå publiserer en tosiders reportasje og videoreportasje om Svorkas nye storsatsing; Hitch smarthus.

Tysk «vakthund» vil inn i norske hjem

I en stue står tre personer og tester en ny mobilapp. Produktsjef Stein-Erik Wille i selskapet Hitch demonstrerer hvordan han kan bruke appen til å sette på vaskemaskinen.

– Huset kan gjøres så smart som du selv vil, sier Wille.

Han peker på veggen der han har plassert sensorer som fungerer som husalarm.

– Vi tester også bruk av sensorer på soverom til eldre personer. Disse kan gi beskjed om beboerne har stått opp eller ikke, sier han.

Wille peker på emnet «hustilsyn» i appen.

– Det er en tilleggsfunksjon til en vanlig alarm, sier han.

Virtuell vakthund

Med ett begynner en hund å bjeffe.

– Når «hustilsyn» er aktivert, vil det ut fra de trådløse Sonos-høyttalerne imitere en hund. Det bjeffer på vilkårlige tider på døgnet, og lys vil skru seg av og på i huset. Systemet vil late som om noen er hjemme når de faktisk er borte, sier Wille.

– Med denne appen kan vi blant annet fjernstyre lyset og varmen i huset. Også kaffetrakteren kan man slå av og på med mobilen. Det er bare å sette inn smartplugger i stikk-kontaktene for å koble opp de produktene man vil styre, sier produktsjefen i Hitch.

Wille har fått bedriftsbesøk i familiens hus på Skedsmokorset i Akershus av daglig leder Espen Hansen og styreleder Bente Sollid Storehaug i Hitch.

– Dette huset har vært en av våre 80 testkunder. Vår erfaring er at det må jobbes aktivt for å få kundene til å forstå fordelene og at systemet må fungere ved første forsøk, sier Hansen.

Les hele artikkelen hos Dagens Næringsliv

Se videoreportasje hos Dagens Næringsliv