Konkurranse: Vinn gratis reflekser fra Svorka

8. oktober 2018
Gratis reflekser fra Svorka

Refleks redder liv, og hvis folk flest brukte refleks ville vi unngått en rekke alvorlige ulykker. Svorka har årlig en konkurranse på Facebook, hvor premien er GRATIS reflekser til en barnehageavdeling eller skoleklasse. I 2018 trekker vi ut en heldig vinner på refleksens dag, 18. oktober. Delta – så er det kanskje din barnehage eller skole som vinner denne gang? Lykke til!

Hvordan delta i konkurransen om gratis reflekser?

Alt du trenger å gjøre for å nominere din barnehageavdeling eller skoleklasse er å like oss og kommentere vårt innlegg på Facebook.

Du finner oss her – vi deler jevnlig nyttig informasjon og arrangerer konkurranser.

Vinner 2017: Bøfjorden barnehage, nominert av Marita Petersen

Hvem vinner i 2018?

Vær synlig i mørket - med gratis reflekser fra Svorka
Vær synlig i mørket – med gratis reflekser fra Svorka

Refleks redder liv

Statistikk viser at altfor få bruker refleks, og at det faktisk er de voksne som slurver mest. Uten refleks vil ikke en bilfører se deg før han eller hun er på 25 meters avstand – det tilsvarer et sekund dersom bilkjøreren kjører i 80 km/t… Bruk refleks – og reduser sjansen for å bli påkjørt i mørket med 85%.

Fakta om refleksbruk

Hver vinter utfører Trygg Trafikk fysiske tellinger over hele landet for å finne ut hvor mange som faktisk bruker refleks. Trygg Trafikks fysiske tellinger viser at kun 3-4 av 10 voksne bruker refleks. Dårligst er voksne i alderen 30+ og menn. Flinkest er barna.

Visste du at:

  • kun 32% av de voksne bruker refleks?
  • langt færre bruker refleks i byen enn på landet?
  • flere kvinner enn menn bruker refleks?
  • de flinkeste refleksbrukerne bor i Nord?

Offisielle reflekser – Refleksdagen 2018

De siste årene har Trygg Trafikk samarbeidet med noen av Norges mest kjente designere og kunstnere for å få folk til bruke mer refleks. Årets designer offentliggjøres i august.

Refleksene kan du kjøpe her.

Kilde: Trygg trafikk