De beste alternativene for gratis eposttjeneste

24. mai 2019
shutterstock_66019794765534
Illustrasjonsfoto:De fleste av oss har i dag en eller flere epostkontoer, men hva skal du gjøre om du vil opprette ny konto?

De fleste av oss har i dag en eller flere epostkontoer, men hva skal du velge om du skal opprette ny konto? Og hvilke valgmuligheter har du? I denne artikkelen ser vi nærmere på to av de største leverandørene av gratis eposttjenester.

Internasjonale eposttjenester

Epost blir brukt til det meste fra registrering i nettbutikker, til statlige tjenester som for eksempel altinn. Det er faktisk flere og flere som krever at du oppgir epostadressen din om du skal bestille produkter eller tjenester fra dem. Er du en av de som ikke har epostkonto, eller ønsker å opprette ny, anbefaler vi at du velger en av de store internasjonale leverandørene. Disse tilbyr mye funksjonalitet, har høy grad av driftssikkerhet og mye lagringsplass. 

Googles Gmail

Google lanserte Gmail i en betaversjon i 2004, og har i dag 1.4 milliarder brukere. Med en Gmail-konto får du tilgang til en lang rekke tjenester som Google tilbyr. Det er helt gratis å opprette Gmail-konto, og du kan om ønskelig opprette flere ulike kontoer. Gmail er enkelt, brukervennlig og tilgjengelig på alle enheter. Har du konto hos Google kan du bruke den til å for eksempel synkronisere kontaktene og notatene fra mobiltelefonen din, slik at du har de lagret om du bytter mobiltelefon.

Du kan følge denne lenken for å opprette en Google-konto.

Microsoft Outlook

I 1996 lanserte Microsoft Hotmail, som i dag har gått over til å hete Outlook. Outlook er en kostnadsfri epost- og kalendertjeneste som hjelper deg å ha kontroll over det som betyr noe, og få ting gjort. Outlook.com-adressen kobler deg til mer enn bare innboksen. Logg på Skype, finn kontaktene og kalenderen, og arbeid i Office Online. 

Du kan følge denne lenken for å opprette en Microsoft-konto

 

Ønsker du å benytte an annen leverandør enn Google og Microsoft er for eksempel Yahoo og iCloud gode alternativer.