Gratis epost vs. betalt epost

6. mai 2019
Epost
Det finnes både gratis- og betalingsløsninger for epost. Vet du hvilke du kan velge i?

Mange av oss åpner og leser epost i en nettleser. De fleste kjenner f.eks. til Gmail og Outlook (tidligere Hotmail). Å opprette og lese epost i disse er gratis. Men det er også flere fordeler med å laste ned til en epostklient, og mange er helt avhengig av å bruke en funksjonsrik epost- og kalenderklient. Den mest kjente epostklienten er Microsoft Outlook, men dersom du ikke ønsker å bruke penger på en epostklient finnes det flere gode og gratis alternativer.

Epost som betalingsløsning

I bedriftsmarkedet dominerer fortsatt kombinasjonen Outlook-klient mot Exchange-server. Disse løsningene er ikke gratis. I Windows 10 har nå den innebygde epost-appen fått støtte for Exchange. Funksjonsmessig er den derimot ganske enkel.

En av de kjente norske betalingsløsningene er Mailia.no. Her kan du opprette konto og få tilgang til ulike løsninger, inkludert epost, for kr. 29,- pr. måned. Dette er ingen svimlende sum, men vi skal ta for oss noen av de gratistjenestene som finnes i tillegg.

Fordeler ved epostprogram

  • Du kan lese epost uten å være på nett
  • Du får en innebygd kalenderfunksjon
  • Noen av programmene har tillegg som gir ekstrafunksjoner

Heldigvis finnes det alternativer som har det meste av Outlook sin funksjonalitet, og som attpåtil er gratis for privatpersoner.

eM Cloud

Oversiktlig epostprogram som er enkelt å sette opp og som har mange praktiske funksjoner. Gratisversjonen støtter bare to kontoer.

Mer info

Mailbird Lite

Fungerer nærmest som en kommunikasjonssentral, integreringen med eksterne programmer er svært enkel. Det er imidlertid et minus at du bare har tilgang til én epostkonto.

Mer info

Mozilla Thunderbird

Et kraftig epostprogram som sorterer åpne vinduer i faner.

Mer info

Opera Mail

Minimalistisk design. Oppsettet er dessverre litt vanskelig, og det finnes ingen kalenderfunksjon.

Mer info

Windows Mail

Brukervennlig fordi det allerede finnes i Windows. Windows Mail har imidlertid ikke like mange funksjoner som de andre programmene.

Har du spørsmål om epost kan du ta kontakt med våre hyggelige kundebehandlere på epost: bredband@svorka.no eller telefon 97 91 22 22.

Kilde: Komputer.no og DinSide