Smarthus fra HITCH: Full kontroll på hytta når du ikke er der

10. oktober 2018
Full kontroll på hytta når du ikke er der
Full kontroll på hytta når du ikke er der

Det norske hyttekonseptet er kjent over hele verden som stedet der nordmenn drar i helgene for å nyte ro og fred fra en ellers hektisk hverdag. Mang en utlending har stusset over hvorfor vi søker det enkle, gammeldagse livet på hytta når det alltid finnes et luksushotell rundt neste sving. Men det vet vi: En tur på hytta gir oss ro i sjelen og sjansen til å senke skuldrene.

Har du hytte vet du at den krever mye klargjøring og vedlikehold, og at sesong- og værskifter ofte kommer som julekvelden på kjerringa. Det er her Hitch kommer inn. For visste du at du kan kontrollere mye av hytta fra sofaen hjemme? Med appen til Hitch kan du overvåke og styre hytta hjemmefra. Det er nesten til å få hyttepuls av…

Med Hitch-appen slipper du å snu når du er halvveis hjemme, eller ligge søvnløs og gruble på om hytta er ribbet for gods og gull neste gang du kommer. Den gir deg svar på om alt er i orden, og du får også beskjed om noe uventet skulle skje. Du kan skru av og på lys så det ser ut som noen er på hytta, og til og med spille musikk via Sonos! Det er nok til å få selv den mest drevne innbruddstyven til å luske av sted med halen mellom bena. 

Du trenger:
Smartpære eller smartplugg til hjemmets lamper, og Sonos.

Les mer på hitch.no

Bevar nattesøvnen med kameraovervåkning

Selv om vi elsker hyttelivet har vi dessverre ikke mulighet til å være der hver helg. Med tungt hjerte må mange av oss la hytta stå tom i påvente av neste mulige frihelg. Blir det lenge mellom hytteturene kan enhver hytteeier kjenne på uroen – har hytta det egentlig greit?

Med Hitch-appen kan du overvåke alle kriker og kroker på hytta fra sofaen hjemme. Bruk kameraet for å se at alt er i orden, og overvåk i tillegg dører og vinduer med sensorer som gir deg varsler direkte i appen. Her kan du i tillegg koble på sirene til anlegget på hytta.

Du trenger:
Kamera fra D-Link eller Logitech og magnetkontakt for dør og vindu.

Farvel, sprukne rør!

Vi kan vel alle være enige om at det ikke er spesielt stas å komme frem til en iskald hytte som bruker to døgn på å bli skikkelig varm? (Jepp, her forstår vi utlendingenes undring til den norske hyttekomforten). Det er heller ikke så moro når hytta blir så kald at rør sprekker og vannlekkasjen får boltre seg fritt mens du aner fred og ingen fare i heimen.

Med Hitch kan du unngå lekkasje fullstendig ved å sette innstillingene til minimums- og maksimumstemperatur, slik at rørene aldri blir for kalde. Temperaturreguleringen til Hitch er energibesparende, og gir full kontroll på kostnadene. Men den beste bonusen? En deilig og varm hytte når du kommer frem fredag kveld!

Bekymret for brann når du ikke er på hytta? Mange hyttebranner skyldes elektriske apparater som ikke har blitt slått av. Med Hitch får du full kontroll på alle elektriske apparater som er knyttet til appen, og den vil varsle deg med en gang ved røykutvikling og brann.

Du trenger:
Røykvarsler og smartplugg til kaffetrakteren. For temperatur trenger du temperatur og fuktighetsmåler, dette lanseres medio november.

Les mer om ulike produkter på hitch.no

Med dette tør vi påstå at Hitch kan løfte det høyt verdsatte hyttelivet enda et par hakk.  Hva er vel bedre enn å vite at hytta har det bra når du er hjemme? La hytta få den oppmerksomheten den fortjener – i den norske folkesjela er den jo tross alt som et familiemedlem å regne.