Regionalfinale i Energikampen 2018 – Surnadal Kulturhus 23. juni

12. juni 2018
Energikampen 2018
Vi er klare for regionalfinale i Energikampen 2018. Er du?

Energikampen 2018

Tradisjonen tro arrangerer Svorka regionalfinale i Energikampen under Norsk Laksefestival. Da møtes forhåndskvalifiserte lag som består av 6. klassinger fra Surnadal, Rindal og Halsa, og konkurrerer mot hverandre i teoretiske og praktiske oppgaver som omhandler energi og miljø.

Møt opp til en spennende finale i Energikampen 2018 – og bruk gjerne vårt eget Energikampen-filter når du sender snap til dine venner!

Hva er Energikampen?

Energikampen er en konkurranse hvor energi og miljø står i fokus. Energikampen lærer barn og voksne å se sammenhengen mellom energi og miljø; hva energi er og hvordan vi kan bruke energi slik at vi skåner miljøet på en best mulig måte.

Kommunale finaler er allerede gjennomført, og lørdag 23. juni er det duket for kvalik og finale utenfor Surnadal Kulturhus fra kl. 10.00. Vi oppfordrer alle til å møte opp og heie frem ungdommene som virkelig gir alt hvert eneste år.

Oppgaver i Energikampen

Vektstanglabyrint

Laget skal balansere en kule fra start til mål gjennom en labyrint ved hjelp av en «vektstang» i hvert av de tre hjørnene.

Vinderløype

Laget skal balansere en bordtennisball på luftstrålen fra en hårføner. Ballen skal føres gjennom tre ringer og i mål.

Flåte på hjul

Hele laget tar plass på ”flåten” og trekker den fra start til mål ved hjelp av et tau.

Spiral

Laget skal føre en ring på en kobbertrådspiral fra start til mål uten å komme bort i kobbertråden. Dersom man kommer nær spiralen med ringen, piper det og man må starte på nytt.

Kjempesprettert

Laget skyter baller med en kjempesprettert og skal treffe blink 3 ganger. Ballene må lande i oppsamleren etter å ha truffet blink for at det skal telle som godkjent treff.

Hvem vinner Energikampen?

Energikampen skal gjennomføres på tid. Lagene starter under startseilet med tidtaking, gjennomfører de fem postene i en fastsatt rekkefølge, tar med seg en vimpel på hver post når den er løst, og er i mål (klokka stopper) når den siste av de fem vimplene står i målstokken. Det laget som har klart alle poster (5 vimpler) og har beste tid vinner Energikampen.

Nyhet! Eget filter for Energikampen på Snap

Før du sender en snap til vennene dine, sveiper du til venstre for å se hvilke filtre som fins. Filtrene som kommer opp, avhenger av ukedag, hvor du er – og om noen har laget et filter til en anledning/et arrangement som skjer der du er. 
 
Nå har Svorka laget sitt eget geofilter til Energikampen – som vil være aktivt på Skei mellom kl. 08-16, lørdag 23. juni.
Så sveip i veg, og send en unik snap til dine venner!

Les mer om Norsk Laksefestival på festivalens hjemmesider.

Les mer om Svorkas mange sponsorbidrag på Svorkas hjemmesider
  
Alle foto: Svorka, Energikampen 2016