Varmere vinter – med energieffektiv varmestyring

8. oktober 2018
Varmere vinter - energieffektiv varmestyring
Med energieffektiv varmestyring kan energiforbruk til oppvarming kuttes betraktelig.

Ta grep allerede nå, og gå en behagelig vinter i møte, samtidig som du sparer strøm.

Visste du at ca. 60% av energiforbruket i norske husholdninger går til oppvarming? Ved å bytte til energieffektive varmekilder og ta i bruk varmestyring kan dette forbruket kuttes betraktelig, uten at det går på bekostning av komforten.

Strømsparing i søvne

Ved å installere varmestyringssystemer i boligen kan du spare opptil 25 prosent energi til oppvarming. Prinsippet bak varmestyring innebærer at du senker temperaturen automatisk i rom hvor det ikke er behov for varme, eller som ikke benyttes. Eksempelvis kan du senke temperaturen på stua eller på kjøkkenet med noen grader når du sover eller er på jobb. Ved å senke temperaturen bare én grad, kan du spare opptil fem prosent strøm i varmekilden. Da sparer du strøm uten at det går ut over komforten, og uten at du må justere termostatene på hvert enkelt rom. 

Bytt ut gamle panelovner

Det er mye å tjene på å bytte ut gamle panelovner. Nye, gode panelovner har elektroniske termostater som måler temperaturen langt mer nøyaktig. Dermed slipper du at rommet enten blir for varmt eller kaldt, slik det var tidligere da det var vanskelig å justere termostaten nøyaktig. Slik utnytter du energien maksimalt, og unngår strømsløsing. Gode panelovner har innebygde varmestyringsprogrammer med dag- og nattsenking som justerer temperaturen automatisk ut i fra døgnrytmen til dere som bor i boligen. Du kan også velge å koble opp alle ovner og varmekabler mot en felles styringsenhet for utvidet kontroll.

Varmestyring – med støtte fra Enova

Foto: Enova

Enova gir støtte til en lang rekke energieffektiviseringstiltak i private hjem, og varmestyring er ett av disse. Du kan dermed få tilbake deler av utgiftene med å investere i et varmestyringssystem for strøm- eller vannbaserte løsninger. Enova tilbyr nemlig støtte på inntil 20% av dokumenterte investeringskostnader, med et maksbeløp på kr 4.000,-. Les mer på hjemmesidene til Enova, www.enova.no, eller søk her

Ta kontakt – vi kan hjelpe deg

Svorka har sammen med 14 andre lokale energi- og nettselskaper, har gått sammen med Deutsche Telekom om å etablere HITCH – et selskap som skal levere smarthusteknologi.

Med HITCH får man full styring over hjemmet sitt, ned til hver smarte minste enhet i huset. Man setter det enkelt opp selv, og kan legge til så mye utstyr man vil. Hitch – smarthusteknologi er for deg som er mer opptatt av hjemmet enn av teknologien. Lys som skrur seg på automatisk, varmeovner som justerer seg ned på natten og kaffe som trakter seg selv. Det er bare fantasien som setter begrensninger for hva du kan bruke Hitch til. Ta kontakt med oss for mer informasjon om smarthus fra Hitch.

  • Spar energi med smart lys- og varmestyring
  • Få beskjed når barna kommer hjem
  • Smart innbruddsikring med lys som styrer seg selv
  • Sett på kaffen fra sengen

Kilder: enova.no og el-co.no