Endelig høst – Prøv elgkjøtt til både hverdag og fest

17. august 2018
Elgkjøtt
Elgkjøtt passer til både hverdag og fest.

September melder snart sin ankomst, og det er tiden for å høste av naturens overskudd. For deg som skulle være så heldig å få elg i skuddlinjen kan vi by på fristende oppskrifter med elgkjøtt både til hverdags og fest. Skitt jakt – og bon appetit!

Elgkjøtt til hverdags

Elg kan tilberedes på mange ulike måter, og hva du foretrekker er helt opp til deg. Ønsker du et hverdagsmåltid som du kan få forholdsvis kjapt på bordet kan vi anbefale noen av disse rettene: 

Elgkarbonader

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saftige og smakfulle elgkarbonader er en fulltreffer, enten det er til familiens hverdagsmiddag eller i selskapelige anledninger. Det finnes mange ulike oppskrifter. Disse karbonadene er spedd med litt fløte og er ekstra gode.

Fersk elgsuppe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elgkjøttet gir kraftig og god smak til denne suppen. Du kan variere med grønnsaker, etter hva som finnes og det du liker. Lag gjerne en dobbel porsjon, så har du ferdig middag til i morgen også! 

Elgkjøtt til fest

Selv om elg gjør seg godt på hverdagsbordet synes vi det er ekstra stas når den kler seg opp til fest. Elg er ekslusiv vare, og vi er sikker på at du vil imponere dersom du setter noen av disse rettene på festbordet:

Røkt elg med solbærrømme

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Røkt elg med solbærrømme er en lekker liten aperitiff, forrett eller kveldskos. Potetlompe er norsk tradisjonsbakst som fort får et litt mer moderne preg når vi pensler med egg og sprøsteker den. Knasende godt, og spennende smaker sammen med røkt elgkjøtt og solbær.

Rødvinsgryte av elg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rødvin i gryta gir en nydelig smak på sausen som kler skogens elgkjøtt. Denne gryteretten er grei å lage på forhånd, avkjøle, og ta med seg på tur når en for eksempel skal på hytta.

Ønsker du flere oppskrifter med elgkjøtt? Sjekk ut matprat.no!

Kilde: matprat.no / Foto: Mari Svenningsen